[A6 C6 2.7 TDI] jakie spalanie?
Na trasie PL-UK z 3 osobami na pokladzie + sporo bagazu predkosc przelotowa 140km/h po przejechaniu rownych 700km zatankowalem w holandii 48l czyli wyszlo lekko ponizej 7l/100km. Auto 2.7TDI Avant po remapie na ok 240BHP FWD manual kola 245/45/R18.
Czipsy, Diagnostyka, Flashowanie UK
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Witam forumowiczów
Bardzo proszę o pomoc w poradzie otóż:
Spalanie w mieście komputer mi pokazuje od 12l - 30l (od momentu zapalenia auta cały czas rośnie)
Spalnaie chwilowe : różnie , czasami na postoju na zapalonym silniku pokazuje 40l.
chciałbym sie zapytwać was dlaczego w komputerze auta średniego spalania cały czas rośną parametry dochodząc nawet do 40l.
Diagnostyka nie wykazuje błedów.
Proszę o pomoc w uzykaniu informacji
Bardzo proszę o pomoc w poradzie otóż:
Spalanie w mieście komputer mi pokazuje od 12l - 30l (od momentu zapalenia auta cały czas rośnie)
Spalnaie chwilowe : różnie , czasami na postoju na zapalonym silniku pokazuje 40l.
chciałbym sie zapytwać was dlaczego w komputerze auta średniego spalania cały czas rośną parametry dochodząc nawet do 40l.
Diagnostyka nie wykazuje błedów.
Proszę o pomoc w uzykaniu informacji
Auris1986, myśle że spalanie 7 litrów przy załadowanym samochodzie i predkosci 140 jest jak najbardziej w porządku - proszę zwróć uwagę że tu masz stały napęd na 4 koła a sam samochód wazy 1800
PAmiętajmy że to V6 i spalanie musi być trochę większę w zamian kultura jazdy jest nienaganna gdzie przy wyższych prędkościach przyspieszenie jest wciąż skuteczne

[quote="fabricjo"]Panowie, trasa trasie nie równa
Są trasy gdzie jedzie się 90-100 i szybciej nie da rady, a są też trasy gdzie się....leci
U mnie przy 100km/h na 6tce też jest koło 5 według kompa
Dokładnie ... droga krajowa małe natężenie ruchu, prędkość 120km/h + tempomat , dystans 250km = spalanie na komputerze 5,5ltr/100km.
W mieście na odcinkach po 5km (silnik ciągle zimny) komputer pokazuje 11-12ltr/100km - także elegancko przełączyłem wskazanie na dodatkowy prędkościomierz i się spalaniem nie zajmuję

Są trasy gdzie jedzie się 90-100 i szybciej nie da rady, a są też trasy gdzie się....leci

U mnie przy 100km/h na 6tce też jest koło 5 według kompa

Dokładnie ... droga krajowa małe natężenie ruchu, prędkość 120km/h + tempomat , dystans 250km = spalanie na komputerze 5,5ltr/100km.
W mieście na odcinkach po 5km (silnik ciągle zimny) komputer pokazuje 11-12ltr/100km - także elegancko przełączyłem wskazanie na dodatkowy prędkościomierz i się spalaniem nie zajmuję

Cana w manualu 190KM
Trasa srednia predkosc 140-150km/h w porywach do 230km/h wyszlo mi wedlug fisa 6,7l po tankowaniu 6,5l na zimowych 17"
Letnie 19" wiekszosc trasy po miescie i landowkach spalanie wedlug fisa 8,5l po tankowaniu 8,7l
A tak swoja droga jaka pojemnosc ma zbiornik paliwa? Gdzies mi sie zucilo w oczy ze 62l a tymczasem ostatnio wlalem prawie 64l z tym ze lane pod korek.(dobra cena byla
)
Trasa srednia predkosc 140-150km/h w porywach do 230km/h wyszlo mi wedlug fisa 6,7l po tankowaniu 6,5l na zimowych 17"
Letnie 19" wiekszosc trasy po miescie i landowkach spalanie wedlug fisa 8,5l po tankowaniu 8,7l
A tak swoja droga jaka pojemnosc ma zbiornik paliwa? Gdzies mi sie zucilo w oczy ze 62l a tymczasem ostatnio wlalem prawie 64l z tym ze lane pod korek.(dobra cena byla