Witam serdecznie.
Zastanawiam się nad podkręceniem mojego bobasa C6 2.7Q TDI + Tiptronic.
Fabrycznie samochód ma 180KM.
Ostatnio miałem okazję przejechać się 3.0 TDI (230KM) i muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem!
Do ilu koni mogę bezpiecznie podrasować ten motor?
[A6 C6 2.7Q TIP] Ile można z niego wycisnąć ??
Ale z hamowaniem autek z automatami nie jest kolorowo i nie jest zalecane, poza tym automat trzeba delikatniej chipować coby skrzynka wydoliła
Ale WARTO
Ja am prawie 280KM i 550Nm i autko naprawdę już czuć, że jeździ
Około 6,5sek do 100km/h

Ale WARTO

Ostatnio zmieniony 26 gru 2008, 22:47 przez lezo, łącznie zmieniany 1 raz.
A6 C6 3.0 TDI QUATTRO 280KM/550Nm, pełny S-Line
Robiłem to w Krakowie "u Daniela", koleś generalnie dobrze ogarnia temat softów i innych ciekawych performance mods, chipuje nawet fury dla zagranicznych salonów, np dla ruskich czy francuzów 
Dawniej pisał programy dla Compsportu ale teraz ma swoją firmę, ale słyszałem, że Comsport też dobrze robi.
Generalnie jestem bardzo zadowolony bo zrobił mi optymalny program - aby był bezpieczy i skrzynia wytrzymała oraz aby autko ANI GRAMA nie kopciło a i czuć dużą różnicę
Wykresu poszukam, a jak trzeba to znajdę i podam więcej namiarów. Jeżdżę już 3 miesiące i jest idealnie, kupel ma ten sam program w swojej od prawie roku i tak samo zadowolony. CO WAÂŻNE - Każdego traktuje indywidualnie i stroi każde auto dokładnie a nie wrzuca jednego gotowego softu hurtem.

Dawniej pisał programy dla Compsportu ale teraz ma swoją firmę, ale słyszałem, że Comsport też dobrze robi.
Generalnie jestem bardzo zadowolony bo zrobił mi optymalny program - aby był bezpieczy i skrzynia wytrzymała oraz aby autko ANI GRAMA nie kopciło a i czuć dużą różnicę

Wykresu poszukam, a jak trzeba to znajdę i podam więcej namiarów. Jeżdżę już 3 miesiące i jest idealnie, kupel ma ten sam program w swojej od prawie roku i tak samo zadowolony. CO WAÂŻNE - Każdego traktuje indywidualnie i stroi każde auto dokładnie a nie wrzuca jednego gotowego softu hurtem.
A6 C6 3.0 TDI QUATTRO 280KM/550Nm, pełny S-Line
- Jaszczur-gl
- Forum Audi A6 / A7
Widziałem taki silnik 2.7 TDI u mechanika po chip tunningu w niemczech. Niemiec wyciągnął z niego prawie 240KM. Tylko coś popierniczył chyba z ustawieniem komputera, bo silnik się przegrzał i blok pękł.
Auto roczne serwis gwarancji nie uznał. Koszt naprawy w niemczech 20tyś Euro. Koleś to zrobił w polsce za 12tyś zł. Wymienił silnik.
Pewnie jakiś garażowy Tuner przekombinował :-P
Auto roczne serwis gwarancji nie uznał. Koszt naprawy w niemczech 20tyś Euro. Koleś to zrobił w polsce za 12tyś zł. Wymienił silnik.
Pewnie jakiś garażowy Tuner przekombinował :-P
Moja Srebrna Ślicznotka. Chip V-tech
Moja Była
Usunieto pkt 29 regulaminu
Moja Była

Usunieto pkt 29 regulaminu