Głośna praca wtrysków po wymianie 3.0 tdi
Głośna praca wtrysków po wymianie 3.0 tdi
Miesiąc temu wymieniłem komplet wtrysków na nowe z końcówka BD. Wczoraj zauważyłem głośną pracę wtrysków????
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
No powinny ale niestety nie wiem kto i jak to wszystko składane i gdzie kupil wtryski , w IC daja podkladkiRobert74 pisze:Robert a z nowymi wtryskami nie powinno być nowych podkładek?Deniro pisze:Jeśli słyszysz metaliczny stuko to prawdopodobnie mechanik złe założył podkładki lub założył nie odpowiednie lub stare
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.0TDI 140KM
Jak się samemu nie zrobi to nigdy nie będziesz pewien..a może wtryski nie zakodowane.Deniro pisze:No powinny ale niestety nie wiem kto i jak to wszystko składane i gdzie kupil wtryski , w IC daja podkladkiRobert74 pisze:Robert a z nowymi wtryskami nie powinno być nowych podkładek?Deniro pisze:Jeśli słyszysz metaliczny stuko to prawdopodobnie mechanik złe założył podkładki lub założył nie odpowiednie lub stare
a gdzie robiles wymiane kolego? wiele osob ma jakies cyrki po wymianie w 3.0. wedlug mnie krancowa forma idiotyzmu jest kupowanie wtryskow za 5-6 tys i wymiana ich pozniej u jakiegos pierwszego lepszego gienka bo zaoszczedze.raz ze traci sie gwarancje na nie a druga sprawa ze to wcale nie jest taka latwa robota. w kazdym wiekszym miescie sa serwisy boscha w ktorych mozna to zrobic za 610zl kodowanie plus przekladka.
[ Dodano: 2014-05-17, 13:29 ]
na wtryskach sa juz podkladnki przy kupnie jedyne co trzeba dokupic to te aluminiowe podkladki pod wtryskiwacz
[ Dodano: 2014-05-17, 13:29 ]
Deniro pisze:Jeśli słyszysz metaliczny stuko to prawdopodobnie mechanik złe założył podkładki lub założył nie odpowiednie lub stare
na wtryskach sa juz podkladnki przy kupnie jedyne co trzeba dokupic to te aluminiowe podkladki pod wtryskiwacz
Wtryski kupiłem na allegro nowe, za szt zapłaciłem 1000zł są to te poprawione wtryski. podkładki te miedziane były na wtrysku. byłem przy wymianie i widziałem jak te gumowe uszczelki przekładali ze starych na nowe twierdząc że są w dobrym stanie. o aluminiowych podkladkach nikt mi nic nie mówił. kodować chyba były kodowane bo jeździłem z pracownikiem bosch żeby silnik złapał temperaturę i na postoju wpisał nowe kody wtrysków
czyli geralnie powinno bys wszystk ok jak robiles w serwisie boscha.chyba ze te wtryski byly niewiadomego pochodzenia.te aluminiowe podkladki mozesz wymieniac lub nie ja akurat mialem wyciek pod jedym wiec wymienilem na nowekamyk1989 pisze:Wtryski kupiłem na allegro nowe, za szt zapłaciłem 1000zł są to te poprawione wtryski. podkładki te miedziane były na wtrysku. byłem przy wymianie i widziałem jak te gumowe uszczelki przekładali ze starych na nowe twierdząc że są w dobrym stanie. o aluminiowych podkladkach nikt mi nic nie mówił. kodować chyba były kodowane bo jeździłem z pracownikiem bosch żeby silnik złapał temperaturę i na postoju wpisał nowe kody wtrysków
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
100% podkladki , to ze bosch serwis nie znaczy ze dobrze to zrobil ... swego czasu wymienialem wtryski w masterze dostawczym 2.5dci i mialem podobny problem stukanie,kopcenie - powod ...zalozyli dwie podkladki... :shock:
[ Dodano: 2014-05-17, 17:46 ]
[ Dodano: 2014-05-17, 17:46 ]
bez przesady...200zl to jest max co mozna zaplacic ,...rozumiem nie kazdy ma zdolnosci ale lepiej wymienic samemu i zakodowac majac vcds...610zl za odkrecenie i wlozenie nowych wtryskow ?masud pisze: 610zl kodowanie plus przekladka.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.0TDI 140KM
Bo u Ciebie nie była tylko wymiana wtrysków..więc tyle płaciłeś..zastanawia mnie mycie tych przewodów..mowa o przewodach wysokiego ciśnienia ? Te co idą od zasobnika ciśnienia do wtryskiwacza?masud pisze:tyle placielm za przekladke i kodowanie plus wymycie przeodow myjka ultra dzwiekowa i frezowanie dwoch gniazd.4-5 godzin roboty.na robocizne jest gwarancja no i na same wtryski.watpie ze ci to ktokolwiek za 200zl zrobi.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
To jak juz wiesz ze masz gwarancje to nie rozumiem co tutaj jeszcze robisz? lec do nich i zdaj im relacjemasud pisze:tyle placielm za przekladke i kodowanie plus wymycie przeodow myjka ultra dzwiekowa i frezowanie dwoch gniazd.4-5 godzin roboty.na robocizne jest gwarancja no i na same wtryski.watpie ze ci to ktokolwiek za 200zl zrobi.
[quote="Robert74"]Bo u Ciebie nie była tylko wymiana wtrysków..więc tyle płaciłeś..zastanawia mnie mycie tych przewodów..mowa o przewodach wysokiego ciśnienia ? Te co idą od zasobnika ciśnienia do wtryskiwacza?[/quote
miala byc tylko wymiana wtryskow z kodowaniem.okazalo sie ze trzeba dwa gniazda nafrezowac.nie wiem jakie to byly dokladnie przewody juz nie pamietam mechanik mowil ze skoro juz je wykrecal to je przeczyscil przy okazji.i za robote dalem tyle ile trzeba bylo dac taki cennik.
miala byc tylko wymiana wtryskow z kodowaniem.okazalo sie ze trzeba dwa gniazda nafrezowac.nie wiem jakie to byly dokladnie przewody juz nie pamietam mechanik mowil ze skoro juz je wykrecal to je przeczyscil przy okazji.i za robote dalem tyle ile trzeba bylo dac taki cennik.