Od kilku dni mam problem ze swoim samochodem. Mianowicie podczas odpalania samochodu na zimnym silniku wskazówka od obrotomierza skacze przez kilka sekund i dopiero po tym czasie silnik zaczyna pracować normalnie. Filmik:
Jestem z Nowego Sącza i niestety w moim mieście nie ma konkretnego mechaniora, który mógłby rzetelnie podejść do powyższego problemu(poza ASO ale to ostateczna ostateczność).
W samochodzie były regenerowane pompowtryskiwacze, turbo, wymienione sprzęgło wraz z dwumasą. Aktualny przebieg to 400 tyś. Przegląd co 10 tyś.
Gdy silnik popracuje dłużej czyli trochę się nagrzeje to falowanie obrotów podczas odpalania (jak na powyższym filmiku) nie występuje ale na biegu jałowym obroty lekko falują(na zimnym falowanie podczas odpalania, na jałowym brak, gdy się nagrzeje to falowanie na jałowym ale podczas odpalania brak falowania).
Filmik:
W momencie pojawienia się powyższych problemów układ paliwowy czyściłem 2 razy preparatem: LIQUI MOLY 2666 ale nie wiele to pomogło(butelka 0.5l na pół baku paliwa). Zawsze tankuję paliwa premium na markowych stacjach.
Proszę o jakieś rady

[ Dodano: 2019-01-30, 12:55 ]
Serio nikt nic

Po podpięciu do kompa zero błędów.