[ ASB 3.0 232 KM] Dymi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bastek71
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ ASB 3.0 232 KM] Dymi
Witam.Panowie mam maly albo duzy problem dzisiaj zauwazylem ze podczas dodawania gazu auto zadymilo raz drugi trzeci w lipcu bylem w hiszpani i sprawowalo sie super. Auto jezdzi dobrze przyspiesza normalnie spala tez.Zadne kontrolki sie nie pala-tylko ten dym przy mocniejszym dodawaniu gazu.Olej wymieniany w lutym a przy sprawdzeniu tak jakby bylo go z 2minimetry na bagnecie wiecej dodam ze mam dpf.Prosze o podpowiedz w rozwiazaniu problemu.Dodam ze aktualnie jestem za granica - a tutaj ceny takie ....
-
- Forum Audi A6 / A7
[ ASB 3.0 232 KM] Dymi
CO do wtryskow uwazam ze sa wporzadku gdyby laly to autko spalalo by wiecej a mi spala super po miescie okolo 11 a wlasnie w lipcu zrobilem okolo 6 tys. na trasie 130-140 srednia 7.1 a tydzien temu przyjechalem do niemiec i tez srednia 7 dodam ze w srodku nie ale na zewnatrz nie zawsze ale czasami czuc tak jakgby spalony olej.Wlasnie wrocilem z zakupow dymu nie zauwazylem ale troche smierdzi jak wyszedlem z autka.
-
- Forum Audi A6 / A7
dymi
Witam ponownie wlasnie wrocilem z malej przejazdzki nic niezauwazylem zero dymu jechalo sie super dodam ze jezdze tutaj tylko po miescie odcinki po 5-6 km dymku niebylo ale jak wysiadlem byl taki dziwny smrodek.Jutro pojade go przedmuchac moze to naprawde dpf trzeba go przepalic.Dam znac co bylo powodem.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Re: dymi
Zawsze mozna podpiąć pod kompa, ruszyc na obwodnice i wykonac kilka wypaleń z rzędu.bastek71 pisze:Witam ponownie wlasnie wrocilem z malej przejazdzki nic niezauwazylem zero dymu jechalo sie super dodam ze jezdze tutaj tylko po miescie odcinki po 5-6 km dymku niebylo ale jak wysiadlem byl taki dziwny smrodek.Jutro pojade go przedmuchac moze to naprawde dpf trzeba go przepalic.Dam znac co bylo powodem.