[ BPP 2.7 179 KM] Drgania na zimnym silniku
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi Iwo
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ BPP 2.7 179 KM] Drgania na zimnym silniku
Panowie mam takie pytanko odpalam rano samochód jest zimny po nocce. Gdy wrzucam pierwszy bieg i zaczynam ruszać zaczyna trzepotać samochodem. Ten objaw dzieje się tylko na pierwszym biegu i tylko na zimnym silniku. Kiedy temperatura wskoczy na 50 i powyżej już wszystko chodzi elegancko. Czy to coś normalnego czy coś się dzieje ?
igo_89, może odpal autko i niech pochodzi spokojnie ze 20 sekund chociaż... Na 'ssaniu' różne jest zachowanie... u mnie np. dla odmiany sie uspokoiło... im zimniej tym lepiej. Pewnie jakieś drobne niedomagania jakiegoś czujnika or mieszanki... ale narazie nie bawię się w to... zobaczymy jak będzie po zimie...
A może poprsotu tak ma być... gdzieś wyczytałem, ze dla Audi jeśli silnik nie jest rozgrzany, to może chodzić jak chce, a jak się rozgrzeje i jest OK to znaczy, że wszystko wporządku...
A może poprsotu tak ma być... gdzieś wyczytałem, ze dla Audi jeśli silnik nie jest rozgrzany, to może chodzić jak chce, a jak się rozgrzeje i jest OK to znaczy, że wszystko wporządku...