[ BPP 2.7 179 KM] Doswiadczenia uzytkownikow z Audi 2.7 tdi
- radzik81
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[ BPP 2.7 179 KM] Doswiadczenia uzytkownikow z Audi 2.7 tdi
Witam klubowiczow chcial bym sie dowiedziec jakie macie doswiadczenia z uzytkowaniem Audi A6 c6 2.7 TDI.
Oczywiscie po za takimi usterkami jak napinacze rozrzadu,kolektory itp czy ktos z uzytkownikow mial powazniejsze awarie?
Oczywiscie po za takimi usterkami jak napinacze rozrzadu,kolektory itp czy ktos z uzytkownikow mial powazniejsze awarie?
witammalimali pisze:ja mam w swojej 190.000 km i zapaliła sie kontrolka sinika (taka żółta ) bylem u mechanika ktory podłączył mi pod komuter i wyszło że klapki na kolektorach są luÂźne i trzeba wymienić. koszt to okolo 1000-1200zł .
Z tego co wiem to jest bolączką tego auta. poza tym auto sprawuje się świetnie
mi w waw powiedzieli po 1000 za sztukę/stronę
a jakie są tego objawy, bo mi po zapięciu kompa nic nie wyszło, jednakże od czasu do czasu na wolnych obrotach silnik nie równo pracuje,
KTOÂŚ WIE CO TO MOÂŻE ZNACZYć?

Jeśli kolektory, to trochę 'chora' cena... są do tego zestawy naprawcze za dużo mniejsze pieniądze... Zastanawia mnie, na jakiej podstawie stwierdzili, że to klapki? Rozbierali? Twierdzisz, że komputer nic nie wykazał, a powinien w razie problemów pokazać błąd osiąganych zakresów...janoh pisze:mi w waw powiedzieli po 1000 za sztukę/stronę
- radzik81
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Janoch jezeli masz problemy z kolektorami to napewno VCSD wykryjesz ze zakres nie zostal osiagniety.U mnie jak poszedl jeden z kolektorow to na poczatek pomaranczowa kontrolka sie zaswiecila.Podpiolem pod kompa skasowalem blad ale powrucil wiec kolektor do wymiany.Mi obroty tez czasami faluja ale tylko przy starcie po nocy ale to bardzo zadko.To moze byc spowodowane z byt bogata mieszanka,swiece itp.Ja bym sie tym nieprzejmowal jezeli to tylko przez chwile.Jes li chodzi o kolektory to niema reguly mi padl przy 150tys kumpel ma 160 tys i nic znajoma ma Q7 90tys 2 kolektory do wymiany.