[A6 C6] Czy silnik BNG posiada filtr DPF?
[A6 C6] Czy silnik BNG posiada filtr DPF?
Czy może ktoś mi sprawdzić czy silnik 3.0 TDI o symbolu BNG posiada filtr DPF?
Dzięki.
Dzięki.
Jak to nie było BNG ? A co tu napisali na wklejce?
http://global.images7.fotosik.pl/508/89 ... 0ea26b.jpg
To ma DPF czy nie? DPF jest widoczny pod samochodem czy będzie gdzieś blisko silnika zakryty od spodu osłoną?
http://global.images7.fotosik.pl/508/89 ... 0ea26b.jpg
To ma DPF czy nie? DPF jest widoczny pod samochodem czy będzie gdzieś blisko silnika zakryty od spodu osłoną?
Dokładnie. Dostałem info z ASO, że nie ma DPF, ale jest możliwość doposażenia. Już lece... :mrgreen:
Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny.
poglądów, bez podawania przyczyny.
- grzesiek1990
- Forum Audi A6 / A7
odgrzeje kotleta i moze mi ktos powiedziec jaką norme emisji spalin posiada silnik BMK bez DPF-a?
niby piszą ze euro4 a jak to jest naprawdę?
ogólnie to potrzebne mi to bo będę wyjeżdżał do Niemiec i muszę mieć tą zieloną plakietkę żeby wjechać w centrum miasta a rocznikowo mój samochód jest za stary żeby z miejsca dostać taką plakietkę, muszę udać się do serwisu po jakiś papier na to... zapewne kolejny wydatek ale nie chciał bym ze zapłacę a okaże się ze to euro3:/
niby piszą ze euro4 a jak to jest naprawdę?
ogólnie to potrzebne mi to bo będę wyjeżdżał do Niemiec i muszę mieć tą zieloną plakietkę żeby wjechać w centrum miasta a rocznikowo mój samochód jest za stary żeby z miejsca dostać taką plakietkę, muszę udać się do serwisu po jakiś papier na to... zapewne kolejny wydatek ale nie chciał bym ze zapłacę a okaże się ze to euro3:/
285PS 575nm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Jeżeli tak pogoglowac po niemieckich forach i polskich katalogach to:
3.0 TDI: spaliny
Spaliny są oczyszczane przez dwa katalizatory. Pierwszy z nich, tzw. wstępny został umieszczony blisko turbosprężarki a katalizator główny znajduje się pod podłogą. Audi A6 C6 3.0 TDI 225 KM spełnia normę emisji spalin Euro 4.
3.0 TDI: spaliny
Spaliny są oczyszczane przez dwa katalizatory. Pierwszy z nich, tzw. wstępny został umieszczony blisko turbosprężarki a katalizator główny znajduje się pod podłogą. Audi A6 C6 3.0 TDI 225 KM spełnia normę emisji spalin Euro 4.
- grzesiek1990
- Forum Audi A6 / A7