CANA 2.7 TDI Potrzebny numer sterownika silnika
CANA 2.7 TDI Potrzebny numer sterownika silnika
Witam wszystkich forumowiczów. Z racji tego, że nasza świątynia wiedzy nie dała mi odpowiedzi na mój problem zwracam się z pomocą do użytkowników A6 c6 2.7 TDI CANA z manualem. Potrzebuję numer sterownika silnika z samochodu który oryginalnie posiadał manual ,gdyż przekładam Multitronica na manual i niezbędna jest zmiana wsadu w sterowniku silnika . Liczę na waszą pomoc i pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Według ETKI silnik CANA występował tylko z manualną skrzynią. Chyba, że źle patrzę
. Numery sterowników:
- 4F7 910 401 K - dla numeru wyposażenia 7MG (Emission standard EU5);
- 4F7 910 401 P - dla numeru wyposażenia 0GG (Emission standard EU4).
Wydaję mi się, że jest rozróżnienie ze względu na DPF, jeśli posiada to EU5, jeśli nie to EU4.
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
- 4F7 910 401 K - dla numeru wyposażenia 7MG (Emission standard EU5);
- 4F7 910 401 P - dla numeru wyposażenia 0GG (Emission standard EU4).
Wydaję mi się, że jest rozróżnienie ze względu na DPF, jeśli posiada to EU5, jeśli nie to EU4.
nie spodziewałem sie tak szybkiej odpowiedzi . Kolego mat1324 CANA występował w multitronicu gdyż ja takowy miałem i mam numer sterownika taki jak podałeś czyli 4F7 910 401 K więc ten na pewno odpada. Kolego maxi186 jeżeli dysponujesz VCDSem lub jakimś interfejsem diagnostycznym to wchodzi się w adres 01 Silnik i tam wyskakuje numer sterownika silnika zaczynający się na 4F7 ... ... . lub numer znajduje sie na sterowniku który znajduje się w podszybiu. Jeżeli dałbyś radę jakoś go odczytać to bedę Ci bardzo bardzo wdzięczny 

Cześćtymekk94 pisze:nie spodziewałem sie tak szybkiej odpowiedzi . Kolego mat1324 CANA występował w multitronicu gdyż ja takowy miałem i mam numer sterownika taki jak podałeś czyli 4F7 910 401 K więc ten na pewno odpada. Kolego maxi186 jeżeli dysponujesz VCDSem lub jakimś interfejsem diagnostycznym to wchodzi się w adres 01 Silnik i tam wyskakuje numer sterownika silnika zaczynający się na 4F7 ... ... . lub numer znajduje sie na sterowniku który znajduje się w podszybiu. Jeżeli dałbyś radę jakoś go odczytać to bedę Ci bardzo bardzo wdzięczny
Robię wiele Vag aut ale jeszcze niespotkałem się żeby sterownik był inny w manualu. Wchodzisz VCDS-em,w 01 Engine potem coding i zmieniasz kodowanie z automatic na manual ot i tyle filozofii. Zmieniałem już kilka A6 C6 i nie było problemu. Jeśli odrzuci kodowanie to trzeba wyciągnąć pina ze sterownika.
Nawet jeśli byś dorwał flasha z manuala i wgrał do swojego sterownika to dalej bedzie to automat bo kodownie znajduje sie w eepromie, zaś jak wgrasz eeproma z innego auta do swojego to go nie odpalisz bo immo bedzie trzymac, wiec bez sensu kombinowac. Trzeba cale auto przekodować na manula.
tymekk94 pisze:Panowie możliwe że jest tak jak mówicie ale w C6 przedliftowej która jest na EDC16. Lift jest na EDC17 i ma Long Coding. Gdy wchodze właśnie w długie kodowanie nie ma żadnego helpera i zaczynają się schody.
to że niema helpera nieoznacza ze niema kodowania na manula. podaj swoje kodowanie sterownika silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Witam koledzy ten sam problem co kolega Tymek.Szkoda tylko że jak mu się udało zrobić to kontakt się urwał i nie napisał kodowania.
Ten sam silnik a6 c6 2.7tdi CANA.
Potrzebuje przekodować na manual.W oryginalnym VCDS jest brak pomocnika kodowania.
Daje na bardzo dobrą "flaszkę"za pomoc w kodowaniu.
Obecne kodowanie automat:
010D002C02070028
Zależy mi na czasie.
Ten sam silnik a6 c6 2.7tdi CANA.
Potrzebuje przekodować na manual.W oryginalnym VCDS jest brak pomocnika kodowania.
Daje na bardzo dobrą "flaszkę"za pomoc w kodowaniu.
Obecne kodowanie automat:
010D002C02070028
Zależy mi na czasie.
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Za takie numery na forum właśnie, dawałbym dożywotniego bana! Kiedyś taki jeszcze zawsze będzie czegoś potrzebował i wtedy niech się goni. To jest wręcz kradzież wartości intelektualnej.A6 C6 pisze:Tymek.Szkoda tylko że jak mu się udało zrobić to kontakt się urwał i nie napisał kodowania.
Było A6 C5 Avant 1,8T AEB LPG. Przez 7 lat trochę w nim pogrzebałem.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki kolego:)Dzisiaj spróbuje przekodować i jak pojdzie to wysyłam na dobra "flaszkę".Dam znać jeszcze dzisiaj...tomnik pisze:Z mojego CANA :A6 C6 pisze:Ten sam silnik a6 c6 2.7tdi CANA.
010D002C18070128

[ Dodano: 2020-02-06, 14:55 ]
Wbiłem kod ,ale abs dalej świeci.Możesz podać jeszcze kodowanie z ABS?
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
Sterownik ABS :A6 C6 pisze:Możesz podać jeszcze kodowanie z ABS?
0020871
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com
-
- Forum Audi A6 / A7
Kodowanie wchodzi,ale pokazuje błąd haka holowniczego i jeszcze czegoś...Poradziłem sobie całkiem innym kodowaniem.Teraz już brak błędów.Potrzebowałbym jeszcze tylko kodowanie z cangetaway.tomnik pisze:Sterownik ABS :A6 C6 pisze:Możesz podać jeszcze kodowanie z ABS?
0020871
Ps:Podeślij nr konta na priv.