[ BPP 2.7 179 KM] [A6 C6 2.7TDI] Brak mocy i miga kontrolka
-
- Forum Audi A6 / A7
[ BPP 2.7 179 KM] [A6 C6 2.7TDI] Brak mocy i miga kontrolka
Witam wszystkich forumowiczów. Na forum jestem od niedawna, bo niedawno kupiłem Audi A6 C6.
Problem mam taki że zaświeciła mi się kontrolka świec żarowych i miga cały czas i świeci się kontrolka silnika. Auto straciło moc. Czyli pewnie weszło w tryb awaryjny. Wiecie koledzy co to może być ? Czy do wymiany są świece żarowe czy może to być coś innego ? Może ktoś z was to już przerabiał ?
Problem mam taki że zaświeciła mi się kontrolka świec żarowych i miga cały czas i świeci się kontrolka silnika. Auto straciło moc. Czyli pewnie weszło w tryb awaryjny. Wiecie koledzy co to może być ? Czy do wymiany są świece żarowe czy może to być coś innego ? Może ktoś z was to już przerabiał ?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C6 2.7TDI] Brak mocy i miga kontrolka
Czy kontrolka świeci się cały czas czy np. Gaśnie po przekroczeniu jakiejś wartości obrotów? Czy zapala się może gdy jest mokro np. deszcz?marcinklb07 pisze:Witam wszystkich forumowiczów. Na forum jestem od niedawna, bo niedawno kupiłem Audi A6 C6.
-
- Forum Audi A6 / A7
miałem podobny problem w tym samym silniku. Jak dałem trochę bardziej po obrotach to zaczynała migać kontrolka od świec i auto przechodziło w tryb awaryjny.
rozwiązaniem okazał się filtr paliwa. po wymianie problem znikł. (stary filtr miał trochę ponad rok).
polecam wymienić najpierw filtr tym bardziej ze niedawno kupiłeś auto i nie wiadomo kiedy ktos to robił
rozwiązaniem okazał się filtr paliwa. po wymianie problem znikł. (stary filtr miał trochę ponad rok).
polecam wymienić najpierw filtr tym bardziej ze niedawno kupiłeś auto i nie wiadomo kiedy ktos to robił

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
Kiedyś zrozumiesz może, że zbyt pochopnie go wyciąłeś 
Wystarczyło wypalić stacjonarnie i wyzerować czujniki vcds'em...

Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego i co dalej ?remont5 pisze:Kiedyś zrozumiesz może, że zbyt pochopnie go wyciąłeś
Na ile by mi to starczyło ?
Wiem że auta szybko nie zmienię bo jak kupuję auto a długo nim jeżdżę. Wyciąłem i mam spokój, każdy robi jak uważa, chciałem się tego pozbyć i problemu nie ma. Jeśli chodzi o DPF-a to opinii tyle ile kierowców.
Pozdro.