Witam,
Mam problem z moim autem(2.0TDI BRF) traci moc po mocnym wciśnięciu pedału gazu i jak by mocniej zaczął kopcić. Po diagnostyce mam dwa błędy
001027 - Zawór recyrkulacji spalin (N18)
P0403 - 000 - usterka - Sporadyczny
000564 - Regulacja ciśnienia doładowania
P0234 - 000 - Przekroczona granica regulacji - Sporadyczny
zawór egr był wyciągnięty i czyszczony ale po przejechaniu około 100 km błąd wraca.
wykonałem logi dynamiczne.
http://vaglogi.pl/log-003_004_010_KprvoCc.html
http://vaglogi.pl/log-011_001_008_fihR7.html
Moje przypuszczenie to że egr jest do wymiany oraz turbo nie doładowuje (n75 albo zapieczone).
Proszę o weryfikację logów.
Z góry dzięki
Piotr
[2.0TDI BRF] Błędy P0234 i P0403
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Błędy P0234 i P0403
Witam
Po logach dynamicznych masz mocne przeładowanie dlatego wpada w TA. Na 99% turbo do wyjęcia i geometria stoi dęba. Jezdzisz jak dziadek i zapiekła sie geometria. Ale ja bym sprawdził ją przed wyjęciem jak dasz rade czy chodzi lekko. Ale ciężko mi powiedzieć czy bedzie dojście. No i 2 sprawa zimny silnik. Dogrzej do tych 90. duzo nie brakło.
Pozdro
ZC
Po logach dynamicznych masz mocne przeładowanie dlatego wpada w TA. Na 99% turbo do wyjęcia i geometria stoi dęba. Jezdzisz jak dziadek i zapiekła sie geometria. Ale ja bym sprawdził ją przed wyjęciem jak dasz rade czy chodzi lekko. Ale ciężko mi powiedzieć czy bedzie dojście. No i 2 sprawa zimny silnik. Dogrzej do tych 90. duzo nie brakło.
Pozdro
ZC
Re: [2.0TDI BRF] Błędy P0234 i P0403
Dzięki za odpowiedz.
Termostat jest jeszcze to wymiany. W tygodniu wjadę na kanał i postaram się sprawdzić turbo i wymienię termostat. Jak sprawdzę turbo dam znać.
Pozdrawiam
Piotr
Termostat jest jeszcze to wymiany. W tygodniu wjadę na kanał i postaram się sprawdzić turbo i wymienię termostat. Jak sprawdzę turbo dam znać.
Pozdrawiam
Piotr