Witam!
Czy silnik BLB posiada wałek wyrównoważający z imbusem, który ulega awarii powodując typową dla 2.0 TDI usterkę pompy?
Chciałbym zakupić zregenerowany wałek i wymienić profilaktycznie, ale nie wiem czy posiadam wałek i czy sama pompa posiada jeszcze jakieś typowe usterki w BLB?
Pozdrawiam!
[ BLB 2.0 140 KM] BLB - pompa olejowa
-
- Forum Audi A6 / A7
Pisząc o napędzie masz na myśli zestaw naprawczy, na który składa się:
- napinacz łańcucha pompy oleju
- koło zębate małe mechanizmu różnicowego
- łańcuch napędu pompy oleju
- pierścień, seger zabezpieczający zabieraka pompy olej

Sam wałek regenerowany to jest 600 zł,ten zestaw dodatkowe 500 (jeśli o nim piszemy). Nie wiem czy jest aż tak potrzebny? Auto ma 240 tys. rzeczywistego przebiegu, zrobię jeszcze 70 tys. do sprzedaży.
- napinacz łańcucha pompy oleju
- koło zębate małe mechanizmu różnicowego
- łańcuch napędu pompy oleju
- pierścień, seger zabezpieczający zabieraka pompy olej

Sam wałek regenerowany to jest 600 zł,ten zestaw dodatkowe 500 (jeśli o nim piszemy). Nie wiem czy jest aż tak potrzebny? Auto ma 240 tys. rzeczywistego przebiegu, zrobię jeszcze 70 tys. do sprzedaży.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: patryk
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja u siebie wymieniałem wałek
Słuchaj wysyłałem do mojego kumpla wałek on w ten wałek wprasował klin z stali hartowanej i odesłać ważne czy te gniazdo w które wchodzi w wałek nie jest wyrobione .. ja w ostatniej chwili wymieniłem przed by takie objawy że na biało kopcił że świata nie było widzieć .,.. po wymianie oczywiście był cały serwis nowy olej płyny i wszystkie inne pierdoły i przestał palić i zaczął pracować idealnie ...a po roku szpilka w głowicy <font color='red'><b>censored</b></font>...i było trzeba znowu poprawiać fachowców z rajchu ale to ina bajka nie związana z tym ..
Słuchaj wysyłałem do mojego kumpla wałek on w ten wałek wprasował klin z stali hartowanej i odesłać ważne czy te gniazdo w które wchodzi w wałek nie jest wyrobione .. ja w ostatniej chwili wymieniłem przed by takie objawy że na biało kopcił że świata nie było widzieć .,.. po wymianie oczywiście był cały serwis nowy olej płyny i wszystkie inne pierdoły i przestał palić i zaczął pracować idealnie ...a po roku szpilka w głowicy <font color='red'><b>censored</b></font>...i było trzeba znowu poprawiać fachowców z rajchu ale to ina bajka nie związana z tym ..
jest 3.0 tdi bmk s-line i to co zawsze mi się marzyło quattro
licznik q7 2014 wersji PL
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb
mody
licznik q7 2011r.
zmiana dekorów
s-line wewnętrzne
zmiana wewnątrz na led
licznik q7 2014 wersji PL
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb