Witam,
kolega wyjechał do Chorwacji swoją C6, 3.0 TDI, nie znam niestety na razie kodu silnika.
Zaczęła mu się zapalać (i migać) kontrolka świec żarowych. Podłączył samochód pod komputer i pokazało mu błąd P0472 - czujnik ciśnienia spalin, niska wartość.
Samochód wchodzi w tryb awaryjny i traci moc, nie wejdzie powyżej 3 tys obrotów.
Czy ktoś może się z tym spotkał i może podpowiedzieć jaka jest przyczyna i jak to naprawić?
Pozdrawiam w imieniu swoim i kolegi.
Błąd czujnika ciśnienia spalin (niska wartość)
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam, skyline00 pisał o moim egzemplarzu Audi. Udało się wrócić z Chorwacji, po wjechaniu na autostradę wszystko się uspokoiło, na razie nie zauważyłem problemu. Zarówno lampka świec żarowych zgasła, jak i check engine.
Dziękuję za wszystkie rady, pojeżdżę kilka dni, jeżeli problem się powtórzy, będę kontynuował temat.
Dziękuję za wszystkie rady, pojeżdżę kilka dni, jeżeli problem się powtórzy, będę kontynuował temat.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Pewnie na autobanie wyczyściłeś sobie DPF i dlatego problem zniknąładmin1 pisze:po wjechaniu na autostradę wszystko się uspokoiło, na razie nie zauważyłem problemu. Zarówno lampka świec żarowych zgasła, jak i check engine.

Warsztat, naprawy Audi A6.