Witam, rano jadąc do pracy wyskoczył mi błąd: please check oil level
Wystraszony ze coś z olejem zatrzymałem się no i tak, na bagnecie olej był. Więc pojechałem do domu... No więc tak o 8:00 zadzwoniłem do swojego mechanika który wymieniał mi rozrzad oraz wtryski z zapytaniem co to mogło być... No więc tak, kazał mi dolać oleju gdy silnik wystygnie i sprawdzić jego stan. No więc tak zrobiłem... Problem ustopił, dzwonie do niego i mowie mu że nie ma już problemu... To powiedział mi: Przed wymianą wtrysków oleju Ci przybywalo bo lały Ci wtryski, teraz wymieniłeś wtryski na nowe przestały Ci lać to masz ubytki oleju to jest normalne w dieslach z turbo ze ten ubytek zawsze jakiś jest i trzeba dolweać... od wymiany oleju zrobiłem 7000km a oleju dolałem do odpowiedniego stanu MAX 400ml. Więc tu jest pytanie czy to prawidłowy ubytek oleju? Co o tym sądzicie? Olej zalany Shell ultra Helix 5w30 full syntetic.
[ BMK 3.0 224 KM] Audi a6 c6 wyskoczyl bląd please check oil
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
Mechanik bardzo dobry, prowadzę u niego caly serwis... Powiedział mi dokładnie tak: Wtryski Tobie lały to błąd nie wyskakiwał bo ropa nadrobila spalanie oleju, wymieniłeś wtryski na nowe przestały lać to masz ubytki oleju więc FIS pokazuje. Na 7000 tyś km to bardzo dobry wynik 400ml oleju. Wymienialem u niego wszystko rozrzad, wtryski itd. Może ktoś coś więcej powie? Na temat tych silników?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Norbert
- Rocznik: 2004
- Kontakt: