Nie, umnie chodzi jak stary 2,5 tdi w zakresie 1000-2100 obr. Dodatkwo dzisija stweirdzialme ze chyba w tym zakresie nie ciagnie jak wczesniej, zamula trochę. Pozatym dziwny zapach w kabinie samochodu- olej albo ropa. Dzisija jade na podmianke wtryskow na nowki sztuki, zobaczymy. dekle z silnika zdjete były, tłoki wałki i inne rzeczy w dobrym stanie.
[ Dodano: 2012-03-15, 08:39 ]
Poza tym mi na postoju samochód chodzi bdb, nawet jak przy gazuje go mocno to chodzi ok. Gorzej jak ruszę:)
[ Dodano: 2012-03-15, 10:19 ]
Wtryski na postoju i N nie dymia, ale jak sie doda troche gazu to dużo białego dymu:( Ciekawe czy słabe wtyski mogą aż tak wpłynąć na klekot silnika.
[ BPP 2.7 179 KM] Audi A6 2,7 TDI silnik BPP 2.7 TDI grzecho
W takim razie, zacznij od sprawdzenia kompresji... zanim zabierzesz się, za rozgrzebywanie silnika...blady99 pisze:środek ogladany ale tak bardziej na szybko. Jak wtryski nie pomoga, to trzeba bedzie pomierzyć dzwigienki, posprawdzać dokładnie tłoki, gniazda zaworów. Być może gdzieś głowica ma nieszczelność ale warsztat chyba takie coś by wyłapał..
Samchód tydzieĂą grzebany był w AZ Serwis więc myśle że wiedzieli co sprawdzać:)
[ Dodano: 2012-03-16, 08:15 ]
Problem rozwiązany- wtryski tak dawały, jeden dodatkowo miał przedmuch. Teraz trzeba poszukać nowych w dobrej cenie bo te które mam obecnie muszę oddac. A mam włożone od A5. Fajnie śmigają , zero kopcenia:)
[ Dodano: 2012-03-16, 08:15 ]
Problem rozwiązany- wtryski tak dawały, jeden dodatkowo miał przedmuch. Teraz trzeba poszukać nowych w dobrej cenie bo te które mam obecnie muszę oddac. A mam włożone od A5. Fajnie śmigają , zero kopcenia:)
umnie 2 byly poza zakresem, ale mocno nie kopcil samochod, na postoju na N ja sie dodało gazu to dawał dość mocno na biało.
[ Dodano: 2012-03-22, 20:32 ]
[ Dodano: 2012-04-01, 11:22 ]
Problem pojawia sie nadal. Przez 4 dni jezdzi dobrze, potem znowu to samo. Samochod jak zaczyna grzechotac, wystrczy przeladowac i jest ok. Spalanie poszlo troche do gory chyba i traci czasami. Troche mocy ale to,odczucia subiektywne. Ciezko powiedziec co to. Przed wymiana wtryskow dzien w dzien grzechotal a teraz raz na jakis czas
Problem pojawia sie nadal. Przez 4 dni jezdzi dobrze, potem znowu to samo. Samochod jak zaczyna grzechotac, wystrczy przeladowac i jest ok. Spalanie poszlo troche do gory chyba i traci czasami. Troche mocy ale to,odczucia subiektywne. Ciezko powiedziec co to. Przed wymiana wtryskow dzien w dzien grzechotal a teraz raz na jakis czas
[ Dodano: 2012-03-22, 20:32 ]
Po 5 dniach nawrot objawów:( dodatkowo wyskoczyl jakis blad pompy wysokiego cisnienia wiec szukamy dalej..mtrdk pisze:Super,
Wszytkie wtryski miales wysypane? Robiles wczesniej diagnostyke wtryskow na vcds? U mnie ponoc sprawdzali i dawki sa w normie.
Pzdr.