[ INNY] Audi A6 2.0 TDI CAHA 170KM rozrząd
[ INNY] Audi A6 2.0 TDI CAHA 170KM rozrząd
Co ile wymiana rozrządu i gdzie najlepiej wymienić
Ostatnio zmieniony 27 cze 2014, 13:17 przez maku06, łącznie zmieniany 2 razy.
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
z nimi w ASO to się nigdy dogadać nie idzie co ASO to inna historia,raz tak mówią raz tak ogolnie z moich wnioskow a info mam z kilku aso (WLACZNIE Z ASO NIEMIECKIM I IRLANDZKIM) to
silniki o oznaczeniach 3 litery czyli, blb, brf, bre itd rozrzad co 120 TYS LUB CO 5 LAT
silniki po lifcie czyli o oznaczeniu 4 litery rozrząd co 180 tys lub co 5 lat
a tak odemnie nie gdybaj tylko wymię kompletny rozrząd z pompa wody cena jak mówią koledzy i bedziesz mial spokoj
silniki o oznaczeniach 3 litery czyli, blb, brf, bre itd rozrzad co 120 TYS LUB CO 5 LAT
silniki po lifcie czyli o oznaczeniu 4 litery rozrząd co 180 tys lub co 5 lat
a tak odemnie nie gdybaj tylko wymię kompletny rozrząd z pompa wody cena jak mówią koledzy i bedziesz mial spokoj
Skontaktowałem się wczoraj z Audi w Gdańsku i miły Pan z serwisu powiedział mi, że w moim aucie 2.0 TDI CAHA wymiana rozrządu jest 180-210 tyś lub 5 lat. Mam w tej chwili 110tyś przebiegu i 4,5 roku wiek auta, jak sądzicie czy te 5 lat powinno być tak surowo przestrzegane czy ten np. 1 rok można jeszcze spokojnie pojeździć?
Pozdrawiam
ArekS
ArekS
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ja bym nie ryzykował tylko wymienił, wiesz ewentualne późniejsze koszta związane ze strzeleniem rozrządu są wiesz lekko mówiąc przerażającestona1 pisze:Skontaktowałem się wczoraj z Audi w Gdańsku i miły Pan z serwisu powiedział mi, że w moim aucie 2.0 TDI CAHA wymiana rozrządu jest 180-210 tyś lub 5 lat. Mam w tej chwili 110tyś przebiegu i 4,5 roku wiek auta, jak sądzicie czy te 5 lat powinno być tak surowo przestrzegane czy ten np. 1 rok można jeszcze spokojnie pojeździć?