Witam wszystkich bardzo serdecznie,
na wstępie zaznaczam, że odrobiłem lekcje, poszukałem , poczytałem co udało mi sie znaleźć w tej wyszukiwarce. Przy okazji nie wiem jak się nią posługiwać... np jak wpisuje błąd P 0236 to wyświetla mi sie ponad sto stron ... Ale do rzeczy ...Kupiłem Audi jak wyżej i niedługo po kupnie w czasie jazdy zaczęła migać kontrolka świec żarowych. zjechałem na pobocze wyłączyłem silnik . następnie włączyłem wszystko ok. pojechałem dalej i spokój przez kilka dni. Problem pojawił się po kilku dniach rano kontrolka zamiast zgasnąć mrugała. ponowne włączenie i wyłączenie zapłonu rozwiazywało przez kilka dni problem. Podłączyłem komputer wyświetlił się błąd P 0236, Poczytałem na forum, że to na 99% czujnik ciśnienia w lewym kolektorze ssącym. Wymieniłem na nowy o identycznych numerach , bo to podobno ważne. Jak było tak jest. błąd wraca po każdym skasowaniu od razu po włączeniu zapłonu, bez uruchomienia silnika. Od pewnego czasu pomimo włączania i wyłączania zapłonu świece mrugają dalej , samochód nie ma mocy i teraz ciekawostka. jak się rozgrzeje to trik z włączaniem i wyłączaniem działa, ale nie od razu. trzeba przejechać dosłownie 50 metrów , zatrzymać się wyłączyć, następnie włączyć zapłon i kontrolka przestaje mrugać i można jechać. ostatnio zaczął zapalac się Check. Może ktoś z szanownych POMÓC ? bardzo prosze