[ BMK 3.0 224 KM] A6 c6 3.0tdi falowanie obrotów POMOCY
[ BMK 3.0 224 KM] A6 c6 3.0tdi falowanie obrotów POMOCY
Witam jestem nowym posiadaczem audi a6 c6. Silnki 3.0tdi 224km bmk triptronic 2004r. Mam taki problem że po odpaleniu auta falują mi obroty między 1000 a 800 trwa to koło 20sekund nie wazne czy silnik jest ciepły czy zimny i czy jest na minusie czy na plusia na zewnątrz. Świece żarowe sprawdzałem auto tankuje na orlenie w aucie 10tys km temu były wymieniane wszystkie wtryski. Audi bylo podpinane pod komputer nie ma żadnego błędu. Proszę o pomoc miał ktoś coś takiego
? POMOCY wypowiedzcie się.

Dziś sprawdziłem jeszcze sterownik świec żarowych i jest okey. Ale zauważyłem że strasznie krótko mi sie grzeją swiece. Po dwóch dniach nie odpalania auta, auto stało na polu w nocy było -4 a rano swice grzały się tylko 2 sekundy. A gdy zagrzeje je ze dwa trzy razy to silnik odpala juz bez falowanie. Co zmienic by swiece były dłużej grzane
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Dzisiaj po nocy z temperaturą -10 kontrolka świec zapaliła się ok. 2 sek. Odpalił od strzała. Z tego co wiem świece grzeją jeszcze parę sekund po odpaleniu. Jak miałem padnięte 2 świece to palił też od strzała ale telepało przez chwilę na odpalonym silniku i obroty ok. 1200.
Także tak ma być że kontrolka chwile świeci.
Także tak ma być że kontrolka chwile świeci.
Swiece nie maja tu nic wspolnego z szarpaniem . Przypominam ze to ON ! a nie pb. nie świeci CI czasem check ?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2017, 17:11 przez MISQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeróbki - rzeźby to JA