Krótko i na temat:
-Silnik zgasł na trasie, zapaliła się kontrolka świec żarowych pare razy szarpnął i poszedł spać
-Otworzyłem maskę spojrzałem na przezroczysty przewód paliwowy, w nim znajdowała się już tylko piana, nie paliwo.
-Stwierdzenie jasne, brak paliwa w układzie, tylko pytanie dlaczego jak wskazówka pokazywała jeszcze ponad 1/4.
-Na trasie cale szczęście miałem ze sobą skrzynkę narzędziową, odkręciłem pokrywę od kosza z pompą, od razu zauważyłem brak paliwa, ( wtedy jeszcze nie wiedziałem ze bak jest dzielony na dwie części ).
- wiercąc się po aucie usłyszałem pluskanie paliwa, od razu zakumalem o co chodzi.
- zadzwoniłem po kolegę przywiózł mi paliwo, zalałem pokręciłem silnikiem aż się odpowietrzyl i dojechałem do domu.
Koniec części pierwszej.
Cześć druga
Pompa paliwa w baku do wymiany, okay
Teraz pytanie nr. 1 czy trzeba kupić cały kosz, czy wymienic mogę tylko samą pompe ?
Pytanie nr.2 czy tylko ta pompka odpowiada za przepompowywanie paliwa z lewej strony na drugą, czy jest coś jeszcze ?
Z moim poszukiwań wynika prawie jednoznacznie ze za przepompowywanie odpowiada tylko ta jedna pompka, ale ile tematów na forach tyle opinii