Silnik: 3.0 tdi CDYA 240km 10r
Jest problemik, a mianowicie rozszczelniła się podstawa filtra oleju lub/i chłodniczka oleju.
Zarzygany silnik od góry, do tego stopnia, że teraz leci po rolkach i pasku osprzętu. Minimalnie ubywa płynu chłodzącego.
Czy ktoś z Was robił to u siebie? I podzieli się wskazówkami, które mogą mi się przydać
Wiem, że jest troszkę roboty, tym bardziej że będę to robił pierwszy raz, ale chce to zrobić do porządku, jak będę rozbierał górę, to od razu wyczyszczę cały dolot.
Bardzo byłbym wdzięczny za screeny/scany z zeszytu napraw, a najlepiej jakieś z ELSA
Uszczelnienia które zamówię to takie jak na zdjęciu poniżej. Czy coś warto jeszcze wymienić, przy tej robocie? Zastanawiam się tylko czy składać na Ory czy ERLING dziś wyceniałem i jest spora różnica.
A może tylko pod podstawę i chłodniczke Ory a resztę ERLING? Super jak ktoś kto już ma to za sobą, mógłby się wypowiedzieć
Czy wyciąga się całość z podstawą oleju, czy po kolei demontuje? Od czego zacząć i na co się przygotować
Mam VCDS, jak ktoś może krótką instrukcję napisać, jak najlepiej odpowietrzyć układ po naprawię,. Byłbym mega wdzięczny
#CDYA
#WYCIEK
#ROZSZCZELNIE
#PODSTAWAOLEJU
#CHLODNICZKASPALIN