3.0 BMK rozrząd prośba o pomoc
3.0 BMK rozrząd prośba o pomoc
Drodzy forumowicze, piszę z wielką prośbą poczytałem troszkę wątków trochę grzebałem w etce ale przyznam że nie potrafię tego ogarnąć powoli będę zaczynał zbieranie gratów do wymiany rozrządu i paru innych pierdół które dokuczają, poprosiłbym o wypowiedź czy do rozrządu i do tego silnika zgadza się lista nr części i czy czegoś ważnego nie pominąłem uszczelki pierdoły?
079 109 229 D Łańcuch środkowy dolny
059 109 229 L łańcuch Lewy
059 109 229 K łańcuch Prawy
059 109 229 J łańcuch środkowy górny
059 109 469 F i E ślizgi 2 x
079 109 507 M ślizg środkowy górny
079 109 507 G napinacz
057 109 218 K napinacz prawy
059 109 217 C napinacz lewy
079 109 467 AE napinacz
do tego chciałbym zmienić od razu koła zębate w rozrządzie ale nie potrafię znaleźć nr części ani patrząc po alledrogo nic takiego nie mogłem znaleźć. ostatnia rzecz którą szukam lub ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem. występuje mi bląd stały p1573 lewy elektrozawór poduszki zawieszenia silnika przerwa w obwodzie. pytanie czy wymieniać całą poduszkę czy np tylko elektrozawór? jeśli tak to jaki to nr cześci
jak już będzie robione napiszę cały koszt powiedzmy większej regeneracji silnika i tego co wyszło
079 109 229 D Łańcuch środkowy dolny
059 109 229 L łańcuch Lewy
059 109 229 K łańcuch Prawy
059 109 229 J łańcuch środkowy górny
059 109 469 F i E ślizgi 2 x
079 109 507 M ślizg środkowy górny
079 109 507 G napinacz
057 109 218 K napinacz prawy
059 109 217 C napinacz lewy
079 109 467 AE napinacz
do tego chciałbym zmienić od razu koła zębate w rozrządzie ale nie potrafię znaleźć nr części ani patrząc po alledrogo nic takiego nie mogłem znaleźć. ostatnia rzecz którą szukam lub ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem. występuje mi bląd stały p1573 lewy elektrozawór poduszki zawieszenia silnika przerwa w obwodzie. pytanie czy wymieniać całą poduszkę czy np tylko elektrozawór? jeśli tak to jaki to nr cześci
jak już będzie robione napiszę cały koszt powiedzmy większej regeneracji silnika i tego co wyszło
Witaj,
kół zębatych się nie wymienia, rozrząd to łańcuchy, napinacze, ślizgi. Wymiana kół to nadgorliwość chyba, że masz uszkodzone.
Co to rozrządu to masz 3 producentów obecnie, ceny kolejno 1600 - 2400 - 2700 ( brutto ). Rozrządy są sprzedawane w kompletach więc raczej nic nie pominiesz (bez kół).
Moje C6 3.0 BMK właśnie stoi na wymianie rozrządu, zdecydowałem się na zamiennik za 2400 brutto + robocizna ok 600 zł.
Co do poduszki to są to elektropoduszki więc zawór jest chyba razem z poduszką.
Jak wymieniasz rozrząd to warto sprawdzić w jakim stanie jest uszczelniacz na wole korbowym , przy okazji rozebranego auta można profilaktycznie się tym zainteresować.
kół zębatych się nie wymienia, rozrząd to łańcuchy, napinacze, ślizgi. Wymiana kół to nadgorliwość chyba, że masz uszkodzone.
Co to rozrządu to masz 3 producentów obecnie, ceny kolejno 1600 - 2400 - 2700 ( brutto ). Rozrządy są sprzedawane w kompletach więc raczej nic nie pominiesz (bez kół).
Moje C6 3.0 BMK właśnie stoi na wymianie rozrządu, zdecydowałem się na zamiennik za 2400 brutto + robocizna ok 600 zł.
Co do poduszki to są to elektropoduszki więc zawór jest chyba razem z poduszką.
Jak wymieniasz rozrząd to warto sprawdzić w jakim stanie jest uszczelniacz na wole korbowym , przy okazji rozebranego auta można profilaktycznie się tym zainteresować.
Wlasnie kola zebate tez chcialem profilaktycznie wymienic, będąc w polsce kupuje części i robie u siebie więc jak by wyszło że coś jest z kołami to potem kapa a jak koszt nie bylby duży to wtedy przy okazji chciałem to ogarnąc ale w takim razie to jeszcze przemyśle bo bd kawal roboty robiony dwumasa sprzeglo gwint i pare innych więc trochę zejdzie.
Co do ceny to ładna mi znajomy dużo wĂecej powiedzial:)
Co do ceny to ładna mi znajomy dużo wĂecej powiedzial:)
Witam ja jeszcze nie zrobiłem rozrządu, wypadł problem z całym silnikiem po drodze, graty powiem tak: Łańcuchy w komplecie od FEBI, swojego czasu były stosowane w fazie produkcyjnej, na moim widoczny jest znaczek audi lekko spiłowany, same koła zębate były zamawiane w ASO ponieważ zamienników nie mogłem dostać (nie wiem czy w ogóle są) Wymieniam koła zębate z tego względu, że jestem przezorny, jak już mam dostęp to robię wszystko
ja już jestem po kilku telefonach do ludzi którzy zajmują tym w holandii oraz kilku telefonach do aso w okolicy to trzy mniejsze koła po 100 zł sztuka dwa jakieś inne po 700 i coś tam po 200 ale każdy typ a aso mi powiedział tak jak kolega wyżej że nie przewidują wymiany tych części więc ja chyba też tak zrobię, profilaktycznie jeśli byłby to koszt w granicach rozsądku a biorąc pod uwagę zapewniania to $$ pójdą na coś innego i tak rachunek będzie dosyć konkretny.
co do robocizny u mnie to za rozrząd, dwumase, sprzęgło, gwint, i parę innych rzeczy które pewnie wyjdą przy praniu robocizna też 1000 tylko że ojro
co do robocizny u mnie to za rozrząd, dwumase, sprzęgło, gwint, i parę innych rzeczy które pewnie wyjdą przy praniu robocizna też 1000 tylko że ojro

Nie mam dokumentu, ale chyba coś koło 600 zł było, może trochę mniej
Mi znajomi mówili co parę samochodów mają już za sobą, że sama wymiana łańcuchów to nie jest do końca rozwiązanie, że warto dołożyć te troche i jak i tak jest na wierzchu to robić, bo zębatki się wycierają, dlatego się posłuchałem i chce mieć spokojne sumienie jak uda mi się go w końcu do kupy złożyć
Mi znajomi mówili co parę samochodów mają już za sobą, że sama wymiana łańcuchów to nie jest do końca rozwiązanie, że warto dołożyć te troche i jak i tak jest na wierzchu to robić, bo zębatki się wycierają, dlatego się posłuchałem i chce mieć spokojne sumienie jak uda mi się go w końcu do kupy złożyć