[a6 c6] 2,0TDI jak to jest z tymi głowicami
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c6] 2,0TDI jak to jest z tymi głowicami
Koledzy fama zła jest o tych głowicach w 2.0TDI ale czy ktoś wie jak to jest w szczególach? czy we wszystkich wersjach/rocznikach one wszystkie maja byc do kitu czy tylko w konkretnych sa mikropeknięcia...Pytam bo doczytałem w pamietniku mojej niuni ze w DE miała wymieniana głowice i sie tak nad tym zastanawiam czy byc spokojnym czy martwic sie o nia....
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, 10:45 przez canonarrow, łącznie zmieniany 1 raz.
Piękna jest :D
- azet
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Olek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Kolego, głowica w tym momencie to Twój najmniejszy problem! :-D
Zdarzają się pęknięcia głowic w A4/A6 2.0 TDI, głównie 2004-2006r. ale przypadków jest bardzo mało. Dużo się o tym mówi, mniej się dzieje. Zdecydowanie bardziej należy się martwić napędem pompy oleju, a z racji tego, że masz auto z 2005r. czyli zapewne BLB lub BPW - problem jest podwójny. Zapewne czytałeś TEN wątek, ale jeśli nie to raczę poczytać.
Na głowicę i tak nic nie poradzisz, jak ma pękać to będzie pękać, ale dojedziesz do domu, a tutaj skutki są bolesne dla kieszeni i natychmiastowe.
Zdarzają się pęknięcia głowic w A4/A6 2.0 TDI, głównie 2004-2006r. ale przypadków jest bardzo mało. Dużo się o tym mówi, mniej się dzieje. Zdecydowanie bardziej należy się martwić napędem pompy oleju, a z racji tego, że masz auto z 2005r. czyli zapewne BLB lub BPW - problem jest podwójny. Zapewne czytałeś TEN wątek, ale jeśli nie to raczę poczytać.
Na głowicę i tak nic nie poradzisz, jak ma pękać to będzie pękać, ale dojedziesz do domu, a tutaj skutki są bolesne dla kieszeni i natychmiastowe.
Original Audi A6 Werbung.
Wir behandeln alle 2.0 TDI, 3.0 TDI und andere Krankheiten.
Pełna oferta dla klubowiczów Audi A6
Wir behandeln alle 2.0 TDI, 3.0 TDI und andere Krankheiten.
Pełna oferta dla klubowiczów Audi A6