Witam
Mam problem z silnikiem mianowicie ciężko odpala i starsznie cieżko wkręca się na obroty, błędów brak , rozrząd sprawdzony jest ok , silnik pracuje równo i cicho, ale nawet ciężko ruszyć nimk z miejsca co odrazu zgaśnie
Może ktoś pomoże
2.0TDI CAHA Nie wchodzi na obroty
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
witam ponownie
auto nadal z brakiem mocy egr sprawny , przepływka podmieniona na inną i nic, dałem nawet dpf do czyszczenia i nic , pompa wysokiego ciśnienia sprawdzona na stole pobierczym i jest w idealnym stanie, ale teraz mam cały czas bład 4699 na vcds a i teraz cieżko odpala tzn długo kręci a jak zdejme kabel z czujnika temp. to odpali , juz mi brak pomysłów... a i jeszcze jedno czy nad turbiną to jest chłodnica egr? może ona się zabrudziła?
auto nadal z brakiem mocy egr sprawny , przepływka podmieniona na inną i nic, dałem nawet dpf do czyszczenia i nic , pompa wysokiego ciśnienia sprawdzona na stole pobierczym i jest w idealnym stanie, ale teraz mam cały czas bład 4699 na vcds a i teraz cieżko odpala tzn długo kręci a jak zdejme kabel z czujnika temp. to odpali , juz mi brak pomysłów... a i jeszcze jedno czy nad turbiną to jest chłodnica egr? może ona się zabrudziła?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
przepustnica działa poprawnie , jest w pozycji otwartej , egr wyczyszczony
[ Dodano: 2019-08-25, 14:50 ]
witam ponownie
problem cały czas nie rozwiązany
opisze jeszcze raz auto odpala ale nie ma siły ruszyć i strasznie kopci na czarno , pracuje równo jak dodaje gazu to tak zagra jak stary diesel dodam że rozrząd był przesunięty podczas kolizji o 3 zęby , dzwignie całe ciśnienie na tłokach równe, już brak pomysłów może coś z paliwem? poniżej fotka
[ Dodano: 2019-08-25, 14:53 ]
foto
[ Dodano: 2019-08-25, 20:38 ]
ciśnienie paliwa 30590KPA
[ Dodano: 2019-08-25, 14:50 ]
witam ponownie
problem cały czas nie rozwiązany
opisze jeszcze raz auto odpala ale nie ma siły ruszyć i strasznie kopci na czarno , pracuje równo jak dodaje gazu to tak zagra jak stary diesel dodam że rozrząd był przesunięty podczas kolizji o 3 zęby , dzwignie całe ciśnienie na tłokach równe, już brak pomysłów może coś z paliwem? poniżej fotka
[ Dodano: 2019-08-25, 14:53 ]
foto
[ Dodano: 2019-08-25, 20:38 ]
ciśnienie paliwa 30590KPA