Siema, mam problem z ktorym od dłuższego czasu nie moge sie uporać, co mnie strasznie irytuje, mianowicie wywala mi czeka, oraz faluja obroty po podłączeniu pod vaga (mini vag) pokazuje mi błąd mieszanki (screen)
Co było robione w tej sprawie: czyszczenie i adaptacja przepustnicy, regulacja gazu, podcisnienie. regulacja u gazownika(swiece, cewki, przewody sprawdzane).
jak to jest z silniczkiem krokowym? jest czy go nie ma? nie jestem pewien bo czytalem rozne opinie.
No i sondy raczej dobre, błędu nie wywala, ale przez mini vaga raczej nie sprawdze ich parametrów pracy.
W aucie staram sie wszystko sam robic, i mi wychodzi, ale to juz mnie przerasta, bylem u kilku mechaników (juz dawno straciłem do nich zaufanie) to chca rozbierac pol silnika i wszystko podmieniac, to chyba raczej nie jest dobry pomysł...
Macie jakies pomysly co jeszcze moge zrobic? Pozdrawiam
[AMX 2.8 193 KM] Zbyt bogata mieszanka (b+g)
[AMX 2.8 193 KM] Zbyt bogata mieszanka (b+g)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ok jutro posmigam.jakubczyk_7 pisze:Nie masz silniczka krokowego tu. Zakręć gaz i polataj na samej benie.
Jak będzie ok to masz wionowajce. Jak sondy pracują?przepływka?
Jeżeli blok pomiarowy dla sond to 033 a dla przepływki to 003 to:
003:
3.60 g/s - 4.00 g/s
0.78% - 1.18%
6.00 - 9.75 Deg BTDCC
033:
-3.12% - 3.91%
00.8V - 0.81V
-3.91% - 2.34%
0.14V - 0.75V
Nie znam sie, ale to to co mi sie udało wyczytać z tych bloków. Popraw mnie jeśli wybrałem złe bloki pomiarowe. pzdr
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Panowie problem rozwiązany (chyba) zakrecilem kurek od gazu i jezdzilem na benzynie, mieszanki nie wywala, podjade do gazownika i zobaczymy co zrobi. Pozdrawiamjakubczyk_7 pisze:Nie masz silniczka krokowego tu. Zakręć gaz i polataj na samej benie.
Jak będzie ok to masz wionowajce. Jak sondy pracują?przepływka?