[ AEB 1.8 150 KM] zamulona audika nie czuc turbiny
u mnie dochodzi jeszcze problem z czujnikiem g62 wykrylo blad na kompie zle wskazywal temperature po wymianie niby bledu nie ma ale nadal zle wskazuje co mam z tym zrobic czujnik nowy a wskazuje po dluzszej jezdzie czasami 80 czasami 70
[ Dodano: 2013-08-03, 18:51 ]
kupilem nowy czujnik temperatury moze ten nowy byl zje... zobacze czy bedzie jakas poprawa w nastepnym tyg bede mial kabel wiec dodam logi
[ Dodano: 2013-08-03, 18:55 ]
zauwazylem ze moja przeplywka to tani zamiennik dokladnie ten http://allegro.pl/przeplywomierz-powiet ... 30969.html czy on moze powodowac ze auto ma takiego mula?

[ Dodano: 2013-08-03, 18:51 ]
kupilem nowy czujnik temperatury moze ten nowy byl zje... zobacze czy bedzie jakas poprawa w nastepnym tyg bede mial kabel wiec dodam logi
[ Dodano: 2013-08-03, 18:55 ]
zauwazylem ze moja przeplywka to tani zamiennik dokladnie ten http://allegro.pl/przeplywomierz-powiet ... 30969.html czy on moze powodowac ze auto ma takiego mula?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Oczywiście że tak, sprawdź jego wskazania, czyli log dynamiczny i będzie coś wiadomo.BuLi! pisze:zauwazylem ze moja przeplywka to tani zamiennik dokladnie ten http://allegro.pl/przeply...3385230969.html czy on moze powodowac ze auto ma takiego mula?
Też mam delikatny problem z moim przyspieszeniem
od 0-100km 9.4s po chipie. Audi 1.8T AJL 180km +chip. Lipa jak nic. Miałem sprawdzane wszystko i okazało się, że zalewa mi ją
i nie wiadomo dlaczego?? Klient z ProTurbo powiedział, że takiej dawki paliwa nie daję sie nawet do 400km
zmieniłem zawór podciśnieniowy listwy wtryskowej i wraz to samo. Przyspieszenie od 2tys do 5tys na 4 biegu zajmuję mi aż ok 29s
pomocy
dodam jeszcze, że jak wcisnę pedał do końca to czuć delikatne szarpanie na benzynie przyspiesza, ale szarpie
Pozdrawiam.

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A sonda lambda żyje w ogóle u CiebieHubert21 pisze:Też mam delikatny problem z moim przyspieszeniemod 0-100km 9.4s po chipie. Audi 1.8T AJL 180km +chip. Lipa jak nic. Miałem sprawdzane wszystko i okazało się, że zalewa mi ją
i nie wiadomo dlaczego?? Klient z ProTurbo powiedział, że takiej dawki paliwa nie daję sie nawet do 400km
zmieniłem zawór podciśnieniowy listwy wtryskowej i wraz to samo. Przyspieszenie od 2tys do 5tys na 4 biegu zajmuję mi aż ok 29s
pomocy
dodam jeszcze, że jak wcisnę pedał do koĂąca to czuć delikatne szarpanie na benzynie przyspiesza, ale szarpie
Pozdrawiam.

-
- Forum Audi A6 / A7
9,4 s. to w serii słaby kierowca uzyskuje 150km z 1.8 T - takie moje zdanie. Czasami jest tak, że przytyka sie katalizator i auto jest zamulone. Ma pewien rodzaj ciągu ale nie pełen. Błędy do sprawdzenia i pomyślimy dalej. Logi wskazane.
1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27
Na VAGU pokazuję, że sonda pracuję ale błąd mi od niej wywalatomekkk1 pisze:A sonda lambda żyje w ogóle u CiebieZ Twojego opisu wynika że może być martwa... Jakieś błędy VAG
Czy w ogóle kondycja silnika była sprawdzona przed podniesieniem mocy, czy po prostu ktoś rzeźnie odstawił

Wiem właśnie, że lipa jest. Kata już nie mam w tamtym roku wyleciałR.K.O. pisze:9,4 s. to w serii słaby kierowca uzyskuje 150km z 1.8 T - takie moje zdanie. Czasami jest tak, że przytyka sie katalizator i auto jest zamulone. Ma pewien rodzaj ciągu ale nie pełen. Błędy do sprawdzenia i pomyślimy dalej. Logi wskazane.

[ Dodano: 2013-08-04, 22:35 ]
Może i kupię jakąś używaną sondę i wymienię??
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Niesprawnie działająca sonda (przekłamująca) podaje sygnały które ECU odczytuje i według nich ustala dawkę. Lambda często nawet nie wysypuje błędów, a "oszukuje" sterownik silnika. Pierwsze od czego teraz musisz zacząć to jej wymiana bezwzględnie.Hubert21 pisze:Na VAGU pokazuję, że sonda pracuję ale błąd mi od niej wywalatomekkk1 pisze:A sonda lambda żyje w ogóle u CiebieZ Twojego opisu wynika że może być martwa... Jakieś błędy VAG
Czy w ogóle kondycja silnika była sprawdzona przed podniesieniem mocy, czy po prostu ktoś rzeźnie odstawił
mocy nie sprawdzałem przed drutem bo nie chciało mi sie jechać do Wawy na hamownie
u mnie mają tylko na jedną rolkę. A błąd od sondy wywala niestety
![]()
Droga na skróty zawsze się mści - jeżeli wymiana sondy pomoże tylko połowicznie (bo pomóc pomoże na bank) to kolejne pytanie czy zmieniałeś wtryski i jeśli tak to na jakie

tomekkk1, na skróty nie chcę mi się iść lubię mieć zrobione dobrze. Mam nadzieje, że pomożetomekkk1 pisze:Droga na skróty zawsze się mści - jeżeli wymiana sondy pomoże tylko połowicznie (bo pomóc pomoże na bank) to kolejne pytanie czy zmieniałeś wtryski i jeśli tak to na jakie

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Drogą na skróty już było podwyższenie mocy bez sprawdzenia i ewentualnego przywrócenia wzorowej kondycji silnika i brak "zhamowania" przed zabiegiem. Teraz nie wiemy do czego odnosi się nowa mapa i jak ona wygląda. Nie jesteś w stanie określić jak wyglądają żądania ECU, rozkład mocy i momentu, czy ile wynosi boost i czy nie jest niebezpieczny dla turbiny...Hubert21 pisze:tomekkk1, na skróty nie chcę mi się iść lubię mieć zrobione dobrze. Mam nadzieje, że pomożetomekkk1 pisze:Droga na skróty zawsze się mści - jeżeli wymiana sondy pomoże tylko połowicznie (bo pomóc pomoże na bank) to kolejne pytanie czy zmieniałeś wtryski i jeśli tak to na jakietylko jaką sonde brać? jak możesz to byś podpowiedział
wtryski ori siedzą
a z tego co jeszcze pamiętam to mówił mi Marcin z ProTurbo, że na 1kg spalanego paliwa mam 11kg powietrza to grubo chyba co??
Pytasz o numer sondy

No może i masz rację ;P turbo bije na benzynie do 1bara a na gazie 0.8 baratomekkk1 pisze:Drogą na skróty już było podwyższenie mocy bez sprawdzenia i ewentualnego przywrócenia wzorowej kondycji silnika i brak "zhamowania" przed zabiegiem. Teraz nie wiemy do czego odnosi się nowa mapa i jak ona wygląda. Nie jesteś w stanie określić jak wyglądają żądania ECU, rozkład mocy i momentu, czy ile wynosi boost i czy nie jest niebezpieczny dla turbiny...
ok tak więc szukam sondy

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: