Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AMX 2.8 193 KM] Wymiana zaślepka wałka rozrządu uszczelki

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
wuler
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AMX 2.8 193 KM] Wymiana zaślepka wałka rozrządu uszczelki

Post autor: wuler » 01 kwie 2012, 00:47

Mam mały problem z wyciekiem oleju wymieniłem uszczelki pod pokrywą i dalej cieknie byłem u miejscowego mechanika i powiedział ze musi rozebrac cały przedni pas w raz z rozrządem i bedzie mnie to kosztowało kolo 800zł.Dlatego postanowiłem sam żucic okiem na ten silnik i poczytac trochę na ten temat zaóważyłem ze jest wyciek koło napinacza od strony pasarzera i postanowiłem sam wymienic te dwie uszczelki ( zaślepka wałka rozrządu
uszczelki napinacza rozrządu) bo to jest prawdopodobnie przyczyna wycieku opis jak wymienic znalazłem tylko nie wiem gdzie kupic te uszczelki i jakie,i czy zaslepki są po obu stronach silnika jak tak to prosze napisac gdzie jest ta druga od strony kierowcy i może jakas podpowiedzi na co uważać podczas wymiany.

piotrek24dm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T 230KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: piotrek24dm » 01 kwie 2012, 07:41

Kupić można w sklepie z częściami raczej w każdym na zamówienie. Uszczelkę pod napinaczem i zaślepkę wałka masz masz od strony pasażera z tyłu między grodzią a silnikiem. Natomiast od strony kierowcy masz między grodzią a silnikiem zaślepkę a uszczelkę napinacza z przodu od strony chłodnicy. Wszelkie uwagi na temat wymiany znajdziesz na forum było tych postów oj spooroooo... Pozdro. :]
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html

Awatar użytkownika
sleppy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: sleppy » 01 kwie 2012, 19:01

Do wymiany uszczelniaczy wałków rozrządu potrzeba zrzucić rozrząd.
A one ciekną na sto procent.
Ja u siebie to zrobiłem i silnik jest suchy z każdej strony.
A6 sprzedana... W poszukiwaniu następnej. Bywajcie na forum https://a6klub.pl :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja