Witam
Jestem przed wymianą rozrządu w swoim autku.Zakupiłem komplet rozrządu w skład którego wchodzą:
Pasek Continental
rolka napinająca ruville
rolka kierunkowa ruville
No i ta pompa wody pt. KRAFT?
Co to za firma?
jest sens zakładać ją do auta?
co możecie powiedzieć o tej pompie.,ma ktoś z nią jakieś doświadczenie???
Dodam,że rozrząd zakupiłem w komplecie ,bez możliwości wzglądu na firmę pompy.
Jeszcze jedno małe pytanko.Dużo jest roboty z wymianą rozrządu?
Pzdr. i proszę o podpowiedź
[ A6 C5 1.8T ] Wymiana rozrządu
Jak zmienialem rozrzad to znajomemu mechanikowi z ASO zajelo to 3-4 godzinki max.
Zalozony mam oryginalny rozrzad VW-AUDI i raczej zadnych TOPRAN'ow nie polecam.
I w moim przypadku zakladany mialem inny rozrzad niz ten ktory wyszedl fabrycznie.
1.8T AJL 180KM
(chyba jakies zmiany co do napinacza i rolki.)
Zalozony mam oryginalny rozrzad VW-AUDI i raczej zadnych TOPRAN'ow nie polecam.
I w moim przypadku zakladany mialem inny rozrzad niz ten ktory wyszedl fabrycznie.
1.8T AJL 180KM
(chyba jakies zmiany co do napinacza i rolki.)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
A ile kosztuje taka wymiana rozrządu,chodzi mi o robociznę?
Pytałem w dwóch miejscach i mi powiedzieli ,że do zapłaty:
w pierwszym warsztacie - 350zł(chyba dużo)?
w drugim - 340- 450zł(Ważny mechanior żuł gumę,pierdział nosem i mówił ciągle,że zależy? Ku...a od czego???) :oops:
Napiszcie, ile was wyniosła robocizna względem wymiany rozrządu
Pzdr.
Pytałem w dwóch miejscach i mi powiedzieli ,że do zapłaty:
w pierwszym warsztacie - 350zł(chyba dużo)?
w drugim - 340- 450zł(Ważny mechanior żuł gumę,pierdział nosem i mówił ciągle,że zależy? Ku...a od czego???) :oops:
Napiszcie, ile was wyniosła robocizna względem wymiany rozrządu
Pzdr.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
No niestety gdzie zadzwonię w ÂŁodzi to krzyczą sobie 350-400 zł.Mówią ,że to jest dużo roboty,że trzeba zderzak zdjąć itd itd.Najlepiej by było dla panów mechaników jak by rozrząd był zamontowany na dachu ,tam dojście by było dobre,chociaż też nic nie wiadomo.Naprawdę te majstry mnie wkur...ą bo rżną cwaniaków i wielkich speców a gó...o się znają,nauczyli się tylko narzekać i zdzierać kasę.Dzisiaj byłem u wielkiego speca i myślałem ,że jest niemową.Mówiłem do niego a on milczał i chodził sobie od falbanka do falbanka,a ja mówiłem mu do du...y.Wreszcie nie wytrzymałem i zjeb...em go na funty.
Wtedy gość o dziwo przemówił i kazał mi się wynosić.I zadyma gotowa..Zastanawiam się dlaczego niektórzy mechanicy to takie buraki,zadufane w sobie.Zastanawia mnie też czy klient jest dla niego ,czy on dla klienta-w końcu daje mu kasę ! :oops: :oops: :oops:
Może znacie jakieś miejsce w ÂŁodzi ,gdzie zostanę obsłużony jak prawdziwy klient i za współmierne pieniądze do zrobionej roboty???
Pzdr. wszystkich forumowiczów
Wtedy gość o dziwo przemówił i kazał mi się wynosić.I zadyma gotowa..Zastanawiam się dlaczego niektórzy mechanicy to takie buraki,zadufane w sobie.Zastanawia mnie też czy klient jest dla niego ,czy on dla klienta-w końcu daje mu kasę ! :oops: :oops: :oops:
Może znacie jakieś miejsce w ÂŁodzi ,gdzie zostanę obsłużony jak prawdziwy klient i za współmierne pieniądze do zrobionej roboty???
Pzdr. wszystkich forumowiczów
Pracochłonne to jest,nie powiem,jest kręcenia.Pierwszy raz zeszło mi dwa dni,ale jak się poćwiczy to 6-8 godzin -sama jednak wymiana rozrządu w tym silniku jest prosta a cała operacja warta 250-300 zeta.W V6 czy innym dieslu może być drożej bo potrzeba większej wiedzy i sprzętu.Pamiętajmy że płacimy nie tylko za czas ale też i wiedzę mechanika.
- Bilskirnir
- Forum Audi A6 / A7
[AWT 1.8 150KM]
podłącze sie do tematu.Jak wygląda wymiana rozrządu w quattro jest jakas różnica w dostepnosci do paska lub inne utrudnienia ?
Errare humanum est,docendo discimus.Volenti nihil difficile.
Bilskirnir
Bilskirnir
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7