Witam.
Szykuję się do wymiany rozrządu i mam pytanie z tej okolioczności ;P co ile powinno sie wymieniac rozrzad w tych silniczkach i czy przy wymianie koniecznie trzeba tłumik drgań wymieniać czy może obyć sie bez tego. Na allegro oferują niby "KOMPLETNE Zestawy rozrzadu" i w jednych jest ten tlumik a w innych nie ma. Jest on konieczny? Bo nie ukrywam ze jest chyba najdroższa czescią :P ok. 250-270zł. Pozdrawiam
[A6 C5 2.8V6 193KM] Wymiana rozrządu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
siemka radze ci wymienic wszystko,rolki do paska rozrzadu,pompe wody,pasek oczywiscie no i osprzet paska od alernatora i inne pierdólki.nie warto oszczedzac bo to sie zemsci.pasek rozrzadu contitecha,rolki i napinacze tłumik drgan rouville,moga byc inne np skf.pompa wody skf.pasek alernatora i klimy to tez contitech i resza rolek ,ramie napinacza tez rouville.całosc zakupiona w intercarsie przez mojego mechnika,z upustami niecałe 1000zł.no i robocizna 250zł
.a jeszcze płyn mozna wymienic, aprzy okazji termostat ale to juz twoja decyzja.

"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
Cpt. Jack Sparrow
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
masz racje bajano, pożydujesz raz to się zemści. :!:
[ Dodano: 2010-03-13, 15:01 ]
pisi ,skoro uwazasz nie trzeba to twoja sprawa,ale znam przypadek ze nie bylo tak wesoło.
[ Dodano: 2010-03-13, 15:01 ]
pisi ,skoro uwazasz nie trzeba to twoja sprawa,ale znam przypadek ze nie bylo tak wesoło.
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
Cpt. Jack Sparrow