Witam serdecznie
Podczas przeglądu mechanik stwierdził wyciek z jednej poduszki silnika a druga jest też na wykończeniu.
Postanowiłem kupić nowe obydwie firmy Corteco.
Czy problem jest abym te poduchy wymienił sam i czy jazda z uszkodzonymi może skutkować innymi usterkami.
Proszę o informację jak je wymienić samemu.
Pozdrawiam
[ASN 3.0 220 KM] Wymiana poduszek silnika ASN
przy wymianie silnika zerwałem jedną poduszkę i nie przypominam sobie żeby były olejowe,może w przedliftowych , powiem Ci że trochę zabawy z tym będzie bo mało miejsca jest strasznie i chyba bez kanału nie dasz rady ale jak to zrobić niestety Ci nie powiem bo nie robiłem tego,musisz wjechać na kanał zdjąć osłonę silnika i zerknąć czy będziesz miał wystarczająco miejsca na ręce żeby samemu to zrobić,jeśli nie to mechanik 

roboty z tym troche jest. Na pewno potrzebne będą kanał/podnośnik i jakiś dźwig do przytrzymania silnika. Przydałby się jeszcze klucz udarowy z dobrymi przedłużkami bo śruby na pewno łatwo nie puszczą :D Przerabiałem ten temat w trafficu ale tam było dosyć miejsca i zajęło mi to ok 4-5 godzin bez kanału na zwykłym podniśniku
Mam taki pytanko. Mam silnik ALF 2.4 w tipie i na wolnych mi trzęsie całym autem oraz jak skrzynia zmienia biegi to tak poszarpuję. Nie zauważyłem abym miał jakiś wyciek leju z poduszek. W jakich modelach szły olejowe poduchy?

Mam taki pytanko. Mam silnik ALF 2.4 w tipie i na wolnych mi trzęsie całym autem oraz jak skrzynia zmienia biegi to tak poszarpuję. Nie zauważyłem abym miał jakiś wyciek leju z poduszek. W jakich modelach szły olejowe poduchy?
Pawelo96 pisze:roboty z tym troche jest. Na pewno potrzebne będą kanał/podnośnik i jakiś dźwig do przytrzymania silnika. Przydałby się jeszcze klucz udarowy z dobrymi przedłużkami bo śruby na pewno łatwo nie puszczą :D Przerabiałem ten temat w trafficu ale tam było dosyć miejsca i zajęło mi to ok 4-5 godzin bez kanału na zwykłym podniśniku![]()
Witam
w silniku 2,4 2,8 3,0 ponoć są takie same poduszki
Ja kupiłem Corteco 80000244
Oryginalne są na pewno olejowe z moich wyciekł czerwony płyn , myślałem że to z wspomagania ale jest tam zielony ,mechanik uświadomił mi że ten olej jest z poduszki silnika