Witam
dzisiaj autko było na diagnozie (ostre zduszanie się auta przy próbie gwałtownego przyspieszania).
Potrzebuję się dowiedzieć jakie kable dobrać do autka? Świece już mam na oku Platynowe BOSCH Cztero elektrodowe
Jeszcze podobno walnięta jest cewka zapłonowa. Moje pytanie ponieważ siędzę u szkopów i musze tak dojechać do polski. Czy zmniejszczenie szczeliny na świecach coś pomoże? I druga
sprawa jaka powinna być szczelina prawidłowa na świecach?
PS jaki jest koszt nowej cewki zapłonowej?
Wymiana kabli zapłonowych oraz świec
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Na razie zacznij od wymiany świec i ewentualnie przewodów. Dopiero wtedy można zacząć diagnozować cewkę. To powinno pomóc w doborze http://www.ngk.de/nc/pl/wyszukiwarka-produktow/
[ Dodano: 2014-03-25, 22:07 ]
[ Dodano: 2014-03-25, 22:07 ]
Jak masz lpg to czasami pomaga.Foodman pisze:Czy zmniejszczenie szczeliny na świecach coś pomoże?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Podejrzewam jednak że to wina uszczelek dekli i ponownie będziesz miał tam mokro. Ale zanim je wymienisz najpierw wymień ezektor.Foodman pisze: Szkop zresztą nie dokręcił świec i miałem czyszczenia troche z oleju kabli i gniazd.
Raczej bym nie liczył na i długie użytkowanie.są to kable silikonowane czyli teoretycznie powinny być przynajmniej elastyczne długi czas