Witam
Wiem, że może odgrzewam temat jak starego schabowego ale wolę podpytać niż spieprzyć. Zabieram się za uszczelnienie BDV 2.4 Oczywiście zacznę od wybebeszenia rozrządu bo stamtąd leci i zawiewa na kolektory co daje piękny środek ( standard ) Pewnie puściły zimmeringi na wałkach i wale. Dobra...to ogarnę jakoś jednak zastanawia mnie inny temat. Otóż chcę wymienić zaślepki wałków rozrządu ( tzw broki ) umiejscowione z tyłu silnika. Dziś popatrzyłem i do lewej dojście jest w miarę spokojne po odkręceniu zbiorniczka z płynem jednak prawa budzi moje obawy. Jest zasłonięta wariatorem i nie bardzo wiem jak ją wymienić. Czy ktoś mógłby mi coś poradzić w tym temacie? Przy okazji będę wdzięczny za wszelkie sugestie przy wymianie rozrządu. (blokady mam)
Dzięki bardzo
wymiana broków
nie muszę zrzucać dekla do wymiany zaślepki wałka. Zaślepka wchodzi na wcisk i znajduje się na tylnej ścianie głowicy. Chodzi mi tylko o to jak się do niej dostać czy lepiej od góry czy z dołu...chodzi mi o doświadczenia osób, które to wymieniały.maly81 pisze:jak zrzucisz dekiel odkręcisz stopke wałka i zmienisz bez problemu