[AJK 2.7 230 KM] Wyjęty silnik co teraz warto zrobic ? [AJK
-
- Forum Audi A6 / A7
[AJK 2.7 230 KM] Wyjęty silnik co teraz warto zrobic ? [AJK
Witam jestem swiezym posiadaczem A6 [AJK 2.7 230 KM]. Aktualnie samochod jest u mechanika, w celu przywrocenia jego swietnosci. W aucie jest wyjety silnik poniewaz jedna z turbin wymaga wymiany, a ja chcialbym sie dowiedziec co teraz warto zrobic jezeli cale ''serce'' mamy na wierzchu ? pozdrawiam AUDI FAN
ps. co do turbiny to widac na jej korpusie pekniecie przez co nie trzyma kompresji, chce ja wymienic na inna, ale moze na forum znajdzie sie ktos kto ma duze pojecie o turbinach i powie mi czy w gre wchodzi pospawanie tego korpusu, lub czy nie ma juz mozliwosci jej naprawy ?

-
- Forum Audi A6 / A7
siema metyoo dzieki za odpowiedz, teraz to sam juz nie wiem w kazdym badz razie z mechanikiem doszlismy do wniosku ze trzeba ja cala wymienic bo moga byc na niej jeszcze niewidoczne mikropekniecia i z czasem moze sie cala rozsypac i narobic strasznego bajzlu. wszystko o czym mi napisales zostalo wymienione ale nie jestem pewny co do zaslepek z tylu glowicy, zajme sie tym
ale moze cos jeszcze by sie znalazlo, jakas drobnostka o ktorej warto pamietac ? a tak poza tym nie wiesz moze kto ma jakies dwie dobre uzywane suszary, czy od razu lepiej oddac do regeneracji, z tym ze z ta popekana musze cos wykombinowac ... POZDRO 

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7