[a6 2.8 Q Avant] Wydech
[a6 2.8 Q Avant] Wydech
Witam. Stanąłem przed potrzebą wymiany tłumików środkowego oraz końcowych. Te moje oryginalne posiadają średnicę 42 mm pasują do motorów 2.4 , 2.8 oraz 2.7 bi. Czy stanie się coś złego jeśli założe taki wydech od A6 4.2 (właściwie S6). Różnica polega na tym iż mają większą średnicę 50 mm oraz posiadają poprzeczkę łączącą dwa końcowe tłumiki. Posiada ktoś wiedzę czy końcowe ori tłumiki różnią się przy wersji Sedan a Avant oczywiście oba Q (S6-kę produkowali w Quattro w obu wresjach nadwoziowych). Pozdrawiam.
Regulamin: (....) Podszywanie się pod nienależne rangi jest zabronione.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Santos
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jeśli wymienisz cały układ powinien ci lepiej chodzić tzn będziesz miał trochę więcej mocy i momentu w jakimś tam zakresie obrotów.Będzie lepiej się zbierał. Zmiana o 8 mm nie jest to wiele tym bardziej że dedykowany przez militec`a wydech do s6 ma srednice 2.5 cala a nie 2 wiec to sporo czymi jest az o 12,25 mm wieksza.co do pytania o ostatnie tłumiki avant vs sedan tego nie wiem.
Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...
[a6 2.8 Q Avant] Wydech
Mam tylko nadzieję że nie będzie głośniej pracował. Wstawiał ktoś strumienice zamiast katalizatorów? Ja jeżdzę bez i przyznam że dźwięk w wysokim zakresie obrotów jest nieprzyjemny.
Regulamin: (....) Podszywanie się pod nienależne rangi jest zabronione.