Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C5+Lpg] Wężyk podciśnienia

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
steinar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5+Lpg] Wężyk podciśnienia

Post autor: steinar » 23 cze 2011, 23:28

Witam
To mój pierwszy post na tym forum więc na początku pragnę się przywitać.
Na chrzcie dali mi Bogdan i tak już ponad 30 lat latam po tym świecie.
Mam pewne pytanie.Ostatnio zakupiłem audi A 6 C5 2.8 benz+gaz.Samochód pali na dotyk,obroty równiutkie,wkręca się płynnie zarówno na PB jak i LPG.Spalanie przy normalnej jeździe po mieście około 17l/100km.Instalacja gazowa Prins.Po zakupie byłem u gazownika i po podłączeniu pod komputer stwierdził że wszystko jest ok.Jednak dziś zaniepokoił mnie jeden szczegół(no może dwa :) ).Problem dotyczy wężyka podciśnienia.Jest o zdjęty z króćca parownika i zaślepiony.Przy odślepieniu i nałożeniu na króciec autko przełączyło się od razu na benzynę i pojawił się przerywany dźwięk(piszczek) .Po ponownym zaślepieniu wszystko wraca do normy.Czym to może być spowodowane?Czy takie spalanie może mieć związek z tym wężykiem?Drugi problem to dzikie wskazania poziomu gazu na wskaźniku diodowym w kabinie.Po przejechaniu 40 km pokazuje że mam 1/2 gazu w butli po 120 1/4 (weszło 52l).Czy to normane?
Pozdrawiam

toom_ek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: toom_ek » 24 cze 2011, 07:05

witam , 17 lpg w mieście to normalne ( gazu spala + - 20% więcej niż pb) , a co do wskaźnika poziomu lpg to kwestia regulacji.
toom_ek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja