Benzyna 15-18 Miasto
LPG 19-22 Misato
Co do trasy jeszcze nie wiem za krotko go mam , ale mysle ze za wiele nie spadnie bo lubie sobie redukowac biegi

jeden z nielicznych który nie wkręca bajek. PZDRYogi2503 pisze:3.0 quattro ASN
Benzyna 15-18 Miasto
LPG 19-22 Misato
Co do trasy jeszcze nie wiem za krotko go mam , ale mysle ze za wiele nie spadnie bo lubie sobie redukowac biegi
BartG60 pisze:jeden z nielicznych który nie wkręca bajek. PZDRYogi2503 pisze:3.0 quattro ASN
Benzyna 15-18 Miasto
LPG 19-22 Misato
reszta to emeryci albo bajkopisarze
arti@R1 pisze:Jak co niektórym pali po miescie 19-22l gazu to kiepska instalacja albo źle ustawiony wykres gazu wzgledem benzyny... tez tak bywa.
Każdy jeździ inaczej, mieszkamy również w różnych miejscach. Przy moim B4 1.6 różnica między miasto/trasa, pełen but a pełen spokój wynosi max 2l, natomiast w A6 to już zupełnie inna bajka. Zdarzyło mi się na trasie 11,6l LPG ale też było w mieście 17l. Duże silniki są bardzo wrażliwe na temperament kierowcy. Przy delikatnym operowaniu gazem może spalić jak 1.8t ale jak zacznę wariować to od razu średnia idzie mocno w górę. Dużo daje stosowanie się do zasad ecodriving'u.Yogi2503 pisze:arti@R1 pisze:Jak co niektórym pali po miescie 19-22l gazu to kiepska instalacja albo źle ustawiony wykres gazu wzgledem benzyny... tez tak bywa.
No zobaczymy teraz jak bedzie u mnie ze spalaniem,po regulacji.Co do instalki to lipy nie mam .Kiedys mialem A4 2.6 A6 2.4 bez quattro i palily tyle co twoje 2.7 wiec wydaje mi sie ze troche sciemniasz albo jezdzisz 30km/h Pozdrawiam
Moj kumpel ma s4 b5 i raczej ma spalanie podobne do mojego jak nie lepsze
Arti zobacz Stanleya na 2 stronie ile pali mu 2.4 jest w manualu i bez quattro tyle co twoje wiec troche mnie to zastanawia jak to robisz ?