[A6 C5 2,4 ] uszczelnienie miski olejowej
- bobson80
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2,4 ] uszczelnienie miski olejowej
witam od jakiegoś czasu kapie mi olej z silnika dokładnie po stronie pasażera nad alternatorem tak jak by z górnej miski olejowej dziś byłem u mechanika za uszczelnienie tego miejsca mówi ze robi to się na silikon chce 300 zł co o tym myślicie czy nie jest za drogo i do tego mówi ze to nie jest 100 proc miska może cieknąć z simeringu na wale od przodu miał ktoś podobny problem bo na forum się z tym nie spotkałem wszyscy tylko piszą o wyciekach z pod klap no chyba ze w 2,5 tdi ale to inna bajka pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
300 to jednak sporo, ale cóż bywa.
Ja uszczelniałem u siebie miskę, co prawda to 1,9 klekot, ale to nie jest istotne, najpierw mi uszczelnili silikonem i niestety musiałem do nich wrócić i ponownie mi zrobili, ale już na uszczelce, chyba kosztowała 60 - 80 zł. Nie pamiętam. Lepiej od razu na uszczelkę, raz a dobrze. Nie wypada żeby taka fura się śliniła
Oszczędzisz sobie problemu.
Ja uszczelniałem u siebie miskę, co prawda to 1,9 klekot, ale to nie jest istotne, najpierw mi uszczelnili silikonem i niestety musiałem do nich wrócić i ponownie mi zrobili, ale już na uszczelce, chyba kosztowała 60 - 80 zł. Nie pamiętam. Lepiej od razu na uszczelkę, raz a dobrze. Nie wypada żeby taka fura się śliniła

Oszczędzisz sobie problemu.
- bobson80
- Forum Audi A6 / A7
dobra bylem u mechanika uszczelnił miskę rurkę bagnetu ale przy okazji okazało się ze obie poduszki silnika są zerwane powiedział ze wychodzą zrywy, udalo mi się na szrocie wyrwać je za 200 zł ale i mechanik dokleil sobie jeszcze 100 za ich wymiane suma sumarów z olejem filtrem itp.jestem dziś biedniejszy o prawie kawałka :-x :-x
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Na pewno też tak mają.Coś ten Twoj majster się nie popisał.Niech poprawia na własny koszt jak śruby nie tym momentem podokręcał.Jak założył nową uszczelkę i dobrze by skręcił to nie ma cudów, nie powinno lać olejem.bobson80 pisze:wcześniej mialem passata b4 i tam nie było nigdy takich problemów nie wiem już czy te typy tak mają
usunieto 

- bobson80
- Forum Audi A6 / A7
tak ale tam nie ma uszczelki wszystko jest spasowane na silikon i tak to poskładałstasiuszef pisze:Na pewno też tak mają.Coś ten Twoj majster się nie popisał.Niech poprawia na własny koszt jak śruby nie tym momentem podokręcał.Jak założył nową uszczelkę i dobrze by skręcił to nie ma cudów, nie powinno lać olejem.bobson80 pisze:wcześniej mialem passata b4 i tam nie było nigdy takich problemów nie wiem już czy te typy tak mają
możliwe ze olej żyga z kąś indziej może z pokrywy przedniej przy simeringu za jakis czas mam do wymiany sprzęgło wtedy wyrzucę silnik i zobacze
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: