[ APU 1.8 150 KM] Ustawienie poziomu gazu (rezerwy) w butli
[ APU 1.8 150 KM] Ustawienie poziomu gazu (rezerwy) w butli
Witam serdecznie
Od niedawna jestem posiadaczem inst lpg w moim samochodzie.
Problem jest taki, że nie moge ustawić rezerwy zbiornika zbiornik 70l wchodzi 55l instalacja stag
Za pierwszym razem po montażu rezerwa pokazała sie po przejechaniu 200km a za drugim razem po przestawieniu pokazuje minimalny stan a sygnalizuje brak gazu (sygnał dzwiękowy) jakie wartości mają być jeśli ktoś wie niech ratuje.
Dajcie znać jak by co.Pozdrawiam
Od niedawna jestem posiadaczem inst lpg w moim samochodzie.
Problem jest taki, że nie moge ustawić rezerwy zbiornika zbiornik 70l wchodzi 55l instalacja stag
Za pierwszym razem po montażu rezerwa pokazała sie po przejechaniu 200km a za drugim razem po przestawieniu pokazuje minimalny stan a sygnalizuje brak gazu (sygnał dzwiękowy) jakie wartości mają być jeśli ktoś wie niech ratuje.
Dajcie znać jak by co.Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jak nie masz kabelka do sterownika to możesz tylko zrobić automatyczną kalibrację wskażnika poziomu gazu.
A robisz to w nastepujacy sposub
-podjeżdżasz pod dystrybutor z pustym zbiornikiem
-wcisnij i przytrzymaj przycisk stacyjki lpg
-wyłacz zapłon
-zwolnij przycisk centralki lpg
-zacznij tankować gaz (w tym momencie powinny migać diody stanu lpg)
-gdy kalibracja zakończy się sukcesem to po właczeniu zapłonu powinny diody stanu dwukrotnie narastać od min do max.
Ale najlepiej jest jednak ustawić w programie.
Powodzenia.
A robisz to w nastepujacy sposub
-podjeżdżasz pod dystrybutor z pustym zbiornikiem
-wcisnij i przytrzymaj przycisk stacyjki lpg
-wyłacz zapłon
-zwolnij przycisk centralki lpg
-zacznij tankować gaz (w tym momencie powinny migać diody stanu lpg)
-gdy kalibracja zakończy się sukcesem to po właczeniu zapłonu powinny diody stanu dwukrotnie narastać od min do max.
Ale najlepiej jest jednak ustawić w programie.
Powodzenia.

-
- Forum Audi A6 / A7
Podjechać na stację lpg, poprosić tankujacego aby co powiedzmy 10 litrów zatrzymywał tankowanie i spisywać wartości jakie będzie wskazywał wskażnik w programie i tak sobie wpisać do programu.ventyll pisze:A teraz właśnie wlałem do pełna gazu, a jakbym miał kabelek do sterownika to jakie te wartości wpisać?
- wiercik100
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- wiercik100
- Forum Audi A6 / A7
nie wiem jak wygląda prawidłowe ustawienie instalacji ale do czegoś służy ten brzęczyk aby poinformować, że jest rezerwa oczywiście co nie zwalnia z tego aby spojrzeć na kontroler od gazu , który pokazuje kolorowe kropki( chociaż on nie jest za bardzo dokładny) , a tak butlę mam w kole dużą posiadam
a to brzęczyk powinien dzwonić kiedy jest rezerwa? u mnie jest tak że jak butla jest pełna to świecą się 4 lampki, kolejno się gaszą wraz z ubytkiem gazu a gdy jest rezerwa to ostatnia lampka zaczyna migać a brzęczyk dzwoni dopiero gdy gaz całkiem się skończy, ja posiadam instalacje BRC, może to zależy od instalacji? - nie wiem, gazownikiem nie jestem 

- wiercik100
- Forum Audi A6 / A7
no nie wiem ja użytkuje gaz od jesieni zeszłej i brzęczyk mi się załącza kiedy nie mam już gazu czyli ÂŚwieci się czerwona dioda na sterowniku od gazu
kiedy butla jest pełna wiadomo 4 zielone diody i czerwona rezerwa na końcu , jadę i kiedy zapala się czerwona przejeżdżam na tym jeszcze jakieś parę kilometrów i na końcu jest brzęczyk
mam instalację King
Pozdrawiam
kiedy butla jest pełna wiadomo 4 zielone diody i czerwona rezerwa na końcu , jadę i kiedy zapala się czerwona przejeżdżam na tym jeszcze jakieś parę kilometrów i na końcu jest brzęczyk
mam instalację King
Pozdrawiam