Mam problem tego typu że podczas jazdy na gazie wskazówka poziomu benzyny zaczyna mi systematycznie opadać tak jak bym jeździł na benzynie. Zmienia się także wskazaniu komputera i po przejechaniu odległości którą bym zrobił na wlanej benzynie zaczyna wskazywać zero chociaż paliwa nie ubywa jej w zbiorniku
[ ACK 2.8 193 KM] Ubywanie wskazania bezyny podczas jazdy na
-
marcin0926
- Forum Audi A6 / A7

[ ACK 2.8 193 KM] Ubywanie wskazania bezyny podczas jazdy na
Witam.
Mam problem tego typu że podczas jazdy na gazie wskazówka poziomu benzyny zaczyna mi systematycznie opadać tak jak bym jeździł na benzynie. Zmienia się także wskazaniu komputera i po przejechaniu odległości którą bym zrobił na wlanej benzynie zaczyna wskazywać zero chociaż paliwa nie ubywa jej w zbiorniku
Paliwo jest a wskazuje mi zero. Co może być tego powodem?
-
Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
marcin0926
- Forum Audi A6 / A7

-
marcin0926
- Forum Audi A6 / A7

- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7

jesli komputer pokazuje dystans 0km to i wskaźnik paliwa jest ustawiony wtedy na 0marcin0926 pisze:A jak będzie więcej niż rezerwa to już nie będzie przeliczał i nie będzie spadać??
[ Dodano: 2012-03-25, 22:42 ]
I co ma wskazówka paliwa wspólnego z komputerem? Powinna pokazywać stan paliwa w zbiorniku a nie to co komputer pokazuje.
-
marcin0926
- Forum Audi A6 / A7

dokładnie tak. Jak masz więcej paliwa w baku to tak szybko wskazówka nie opada. A jak jest przy rezerwie i się już zaswieci to chwila moment leci na zero.marcin0926 pisze:Wiem wiem i nie jeździłem do tej pory nigdy tylko teraz taka bieda wyszła że musiałem jeździć. A to jak będzie więcej w baku to już nie będzie dystans spadał jak będę jeździł na benzynie?
-
marcin0926
- Forum Audi A6 / A7

- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Prosta rzecz już nie raz poruszana na forum.
Do póki paliwa w zbiorniku jest powyżej rezerwy to wskaźnik pokazuje w oparciu o pozycję pływaka w zbiorniku, czyli jak jedziemy na gazie i paliwa nie ubywa to wskazówka się nie obniża bo jedziemy na gazie i paliwa nie ubywa.
Paliwa zawsze używamy na zimny rozruch więc pewnego dnia wskazówka dojdzie do rezerwy a wtedy wskazania paliwa oparte są na podstawie średniego spalania a nie pozycji pływaka więc jadąc na gazie komputer wylicza jakieś tam średnie spalanie jak zawsze i wskazówka poziomu paliwa leci w dół.
Jak tylko zatankujemy paliwa tak żeby pływak był powyżej wskazania rezerwy to wskazania paliwa wracają do normy.
To jest normalne zachowanie w tych samochodach.
To powinno być przyklejone gdzieś jako ważna wiadomość dla użytkowników LPG bo już setki razy były o to pytania.
Do póki paliwa w zbiorniku jest powyżej rezerwy to wskaźnik pokazuje w oparciu o pozycję pływaka w zbiorniku, czyli jak jedziemy na gazie i paliwa nie ubywa to wskazówka się nie obniża bo jedziemy na gazie i paliwa nie ubywa.
Paliwa zawsze używamy na zimny rozruch więc pewnego dnia wskazówka dojdzie do rezerwy a wtedy wskazania paliwa oparte są na podstawie średniego spalania a nie pozycji pływaka więc jadąc na gazie komputer wylicza jakieś tam średnie spalanie jak zawsze i wskazówka poziomu paliwa leci w dół.
Jak tylko zatankujemy paliwa tak żeby pływak był powyżej wskazania rezerwy to wskazania paliwa wracają do normy.
To jest normalne zachowanie w tych samochodach.
To powinno być przyklejone gdzieś jako ważna wiadomość dla użytkowników LPG bo już setki razy były o to pytania.
Re: Ubywanie wskazania bezyny podczas jazdy na
Kolega pisał że podczas jazdy na LPG poziom benzyny spada... stąd pomysł na dziwne ustawienia instalacjimarcin0926 pisze:Witam.
Mam problem tego typu że podczas jazdy na gazie wskazówka poziomu benzyny zaczyna mi systematycznie opadać tak jak bym jeździł na benzynie. Zmienia się także wskazaniu komputera i po przejechaniu odległości którą bym zrobił na wlanej benzynie zaczyna wskazywać zero chociaż paliwa nie ubywa jej w zbiornikuPaliwo jest a wskazuje mi zero. Co może być tego powodem?