[ ASN 3.0 220 KM] Stag 300-6 Premium & Stag 300-6 ISA2
[ ASN 3.0 220 KM] Stag 300-6 Premium & Stag 300-6 ISA2
Koledzy ostatnio robilem w swojej Niuni Gaz
Uzgadnialem na Staga 300-6 Premium i tak mialo byc!!!
Wczoraj wymienialem akumulator i okazalo sie ze mam Staga 300 isa2 czyli gorszy a policzyli za Premium .Jutro jade wyjasnic masakra!!! (tym bardziej ze poprzedni samochod mi robili i bylo wszystko ok) A teraz samochod szarpie wywala chceck i w ogole jest do D...
Wczoraj wymienialem akumulator i okazalo sie ze mam Staga 300 isa2 czyli gorszy a policzyli za Premium .Jutro jade wyjasnic masakra!!! (tym bardziej ze poprzedni samochod mi robili i bylo wszystko ok) A teraz samochod szarpie wywala chceck i w ogole jest do D...
Yogi
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[quote="fassi1"]A jakie masz pozostałe podzespoły instalacji gazowej?
Walnij może kilka fotek, bo z twoich pierwszych opinii wynika że może być ciekawie.[/quote
Wtryski Reg a reduktor hm nazwy nie pamietam mowili ze francuski do 350km w co nie wierze bo nie ma takich reduktorow (podobno).Dzisiaj u nich bylem w czwartek maja mi wymienic i wszystko ustawic
Walnij może kilka fotek, bo z twoich pierwszych opinii wynika że może być ciekawie.[/quote
Wtryski Reg a reduktor hm nazwy nie pamietam mowili ze francuski do 350km w co nie wierze bo nie ma takich reduktorow (podobno).Dzisiaj u nich bylem w czwartek maja mi wymienic i wszystko ustawic
Yogi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Re: Stag 300-6 Premium & Stag 300-6 ISA2
Kolego miałem to samo zdarzenie. Prosiłem o Premium a wsadzili mi Plus, tyle że powiadomili o tym przy odbiorze. Z tego co się dowiedziałem to i tak nie ma sensu wsadzać premium do tych silników. Też miałem problemy z checkami bo mieszanka robiła się zbyt uboga i w dodatku mapa się rozjeżdżała strasznie przy niskich obrotach. Palił mniej niż fis wyliczał. Po poważnych rozmowach w koĂącu wzięli się do roboty i wymienili wszystkie wtryski i zrobili porządną adaptację, teraz mapa jest idealna i stoi jak drut, nic się nie rozjeżdża spalanie jak w książka pisze 1,5-2l więcej niż benz. Jeździ bardzo ładnie. Butla u mnie 72l wystaje z 0,5-1cm, ale nie stanowi to żadnego problemu, polecam bo w trasie można ponad 450km zrobić.Yogi2503 pisze:Koledzy ostatnio robilem w swojej Niuni Gaz
Jak z nimi rozmawiałem, to mówili coś, że isa2 wsadzili do A6 2.4 i same problemy mieli z nim. Polecam Plus'a bo na prawdę się sprawdza.
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tylko, że plus to jest właśnie teraz isa2.. ale to jest tylko opcja, która dobremu gazownikowi nie jest potrzebna.. i zawsze ją wyłącza..LOQ pisze:Jak z nimi rozmawiałem, to mówili coś, że isa2 wsadzili do A6 2.4 i same problemy mieli z nim. Polecam Plus'a bo na prawdę się sprawdza.
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
Reduktor-Gutner
Zawor gazowy-Valtec
Zbiornik-Bormecia 62/63
Wielozawor-Tomaseto
Obudowa wielozaworu-Bormecia
Stag 300 is2
Wtryski-Reg OMVL
Zostalem juz przy IS2,dzisiaj bylem u TYPKOW!!
Za premium chcieli jeszcze 280zl,wszystko wyregulowane
Narazie jest bajkowo,oby tak zostalo
Musze teraz wyprobowac spalanie bo przed regulacja nie bylo za fajnie ok 20/100 przy normalnej jezdzie no ale wtedy fakt nie bylo jazdy i szarpal jak cholera zobaczymy jak bedzie teraz
Zawor gazowy-Valtec
Zbiornik-Bormecia 62/63
Wielozawor-Tomaseto
Obudowa wielozaworu-Bormecia
Stag 300 is2
Wtryski-Reg OMVL
Zostalem juz przy IS2,dzisiaj bylem u TYPKOW!!
Za premium chcieli jeszcze 280zl,wszystko wyregulowane
Narazie jest bajkowo,oby tak zostalo
Musze teraz wyprobowac spalanie bo przed regulacja nie bylo za fajnie ok 20/100 przy normalnej jezdzie no ale wtedy fakt nie bylo jazdy i szarpal jak cholera zobaczymy jak bedzie teraz
Yogi
3300 zlwachu153 pisze:jesli mozesz, to napisz ile zapłaciłes za ta konfigurację... może być na priv
na tych wtryskach to długo nie pojeździsz
no i wstaw fotki
nie jestem jeszcze pewiem co do reduktora,bo w swiadectwie homologacji i w ksiazce serwisowej mam wpisane gutner a z tego co wiem jest gunter.A jak sie pytalem o moc to powiedzieli ze sa do 350 km w co tez nie wierze sciemniaja chyba

http://www.drypa.pl/produkt1408_REDUKTO ... y_GU2.html
tutaj chyba cos znalazlem ciekawe czy to mam bo tak go zamontowali ze nie widze reduktora

Yogi
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Druciarze a nie gazownicy skoro twierdzą, że do 350km.. kilka słów o nim http://lpg-forum.pl/post116667.html#p116667Yogi2503 pisze:A jak sie pytalem o moc to powiedzieli ze sa do 350 km w co tez nie wierze sciemniaja chyba ?
http://www.drypa.pl/produ...czarny_GU2.html
tutaj chyba cos znalazlem ciekawe czy to mam bo tak go zamontowali ze nie widze reduktora
isa2 włączona czy nie??
zwykły czy extra??Yogi2503 pisze:Wielozawor-Tomaseto
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice