Witam forumowiczów.
Mam pytanie odnośnie spalania lpg w mojej audi a6 c5 2.8l 193 km. Mianowicie wynosi ono 20 l w mieście i nie ma mowy o zejściu poniżej tego limitu. Również przy jeździe "szybszej" spalanie pozostaje praktycznie bez zmian. Muszę zaznaczyć, że na benzynie paliła mi 14 l przy spokojnej jeździe. Doliczając nawet 30 % spalania i tak wychodzi mi zawsze więcej.
Instalacja ma dopiero rok, staga zakładana w profesjonalnym zakładzie (przynajmniej taką ma opinię).
Suma sumarum... chcę tylko wiedzieć czy przy JANUSZOWEJ jeździe to spalanie również MOŻE być normalne czy jednak coś jest nie tak?
PS: Byłem kilkukrotnie u gazownika ale za każdym razem uznawał, że wszystko jest ok. Ja również nie mam żadnych problemów z jazdą na gazie (dynamika itp.)
Spalanie Audi a6 c6 2.8l
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
A moze sprobuj zmienic miejsce, gdzie tankujesz gaz?
czy na roznych stacjach po tankowaniu tak samo wysokie spalanie?
A i jesli chodzi o Stag. Jest taki zaklad pod flaga Staga w miescie Mława. Spory kawalek od Ciebie... ale gosciu ma renome magika jesli chodzi o lpg. Moze on cos by poradzil? Maja mega opinie, nawet kiedys na forum jaguara wspominali ten zaklad.

A i jesli chodzi o Stag. Jest taki zaklad pod flaga Staga w miescie Mława. Spory kawalek od Ciebie... ale gosciu ma renome magika jesli chodzi o lpg. Moze on cos by poradzil? Maja mega opinie, nawet kiedys na forum jaguara wspominali ten zaklad.
Byłem u innego gazownika i okazało się, że kalibracja była źle zrobiona. Chwilę przy tym posiedział i... zobaczymy. Wczoraj zatankowałem full i sprawdzimy czy coś to dało. Według niego powinno, jeżeli nie to jak on to ujął... dali być może wtryskiwacze do gazu ze zbyt dużymi otworami. Bo mimo tego, że jest ustawione na najniższą dawkę to i tak jest tam za dużo miejsca i więcej leci... Coś takiego ; )
Dobra w tej sprawie będę pisał co i jak.
Jest jeszcze druga świeża sprawa, a nie chcę specjalnie nowego tematu tworzyć.
Sprężyna od amorka mi z przodu poszła i byłem na wymianie, wraz z mcpersonami i wahaczami. Wydaje mi się, że przód siedzi niżej niż poprzednio. Względem tyłu jest spora różnica. Jakieś sugestie ?
Dobra w tej sprawie będę pisał co i jak.
Jest jeszcze druga świeża sprawa, a nie chcę specjalnie nowego tematu tworzyć.
Sprężyna od amorka mi z przodu poszła i byłem na wymianie, wraz z mcpersonami i wahaczami. Wydaje mi się, że przód siedzi niżej niż poprzednio. Względem tyłu jest spora różnica. Jakieś sugestie ?