Witam wszystkich.
Mam pewien problem.
Auto było podłączone pod komputer i nie wykazało żadnych błędów. Byłem u mechanika i powiedział ze to mogą być świece. Może ktoś ma inne zdanie?
[ AJK 2.7 230 KM] Silnik nie wkreca sie na obroty
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Katalizator 
Zloguj silnik i będzie jakaś baza do stawiania diagnozy, bo filmik można sobie....
W mojej setce kiedy w ten sposób nie chciał się wkręcać na obroty okazało się, że to zapchany kat. Teoretycznie powinien ci wypluć błąd sprawności kata. Podłącz pod kompa, a mechanikowi od wymiany świec na razie podziękuj, bo po to silniki są oczujnikowane, żeby można było precyzyjniej stawiać diagnozę, a nie bawić się w zgaduj zgadulę...
Przez myśl przeszło mi jeszcze jedno - przestawiony rozrząd, ale jak prędzej napisałem: komputer -> logi -> forum -> diagnoza i to dokładnie w tej kolejności!

Zloguj silnik i będzie jakaś baza do stawiania diagnozy, bo filmik można sobie....
W mojej setce kiedy w ten sposób nie chciał się wkręcać na obroty okazało się, że to zapchany kat. Teoretycznie powinien ci wypluć błąd sprawności kata. Podłącz pod kompa, a mechanikowi od wymiany świec na razie podziękuj, bo po to silniki są oczujnikowane, żeby można było precyzyjniej stawiać diagnozę, a nie bawić się w zgaduj zgadulę...
Przez myśl przeszło mi jeszcze jedno - przestawiony rozrząd, ale jak prędzej napisałem: komputer -> logi -> forum -> diagnoza i to dokładnie w tej kolejności!

Oddałem auto do innego warsztatu. Był tylko jeden błąd, cos z napięciem czy ładowaniem akumulatora nie pamiętam dokładnie. Mechanika powiedział ze na chwile obecna nie wie co jest uszkodzone i będzie wszystko sprawdzał. Wspomniał ze to może być pierdułka albo coś poważniejszego.
Może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje turbo do tego auta ? Jak wspomniałem o regeneracji to powiedział ze to nie ma sensu.
Może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje turbo do tego auta ? Jak wspomniałem o regeneracji to powiedział ze to nie ma sensu.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7