[C5 2.8 ALG] Samochod gasnie przy hamowaniu
[C5 2.8 ALG] Samochod gasnie przy hamowaniu
Witam,
Jak w temacie moj silnik 2.8 - ALG - robi mi ostatnio psoty, mianowicie na LPG przy hamowaniu jak automat redukuje biegi i skrece kierownica (np na skrzyzowaniu - dziala wspomaganie) to silnik gasnie, na bezynie silnik nie gasnie ale niestety obroty spadaja do 300-400obr/min.... co myslicie?
Prosze sie przywitac w odpowiednim dziale a takze poprawnie nazywac tematy[/b]
Jak w temacie moj silnik 2.8 - ALG - robi mi ostatnio psoty, mianowicie na LPG przy hamowaniu jak automat redukuje biegi i skrece kierownica (np na skrzyzowaniu - dziala wspomaganie) to silnik gasnie, na bezynie silnik nie gasnie ale niestety obroty spadaja do 300-400obr/min.... co myslicie?
Prosze sie przywitac w odpowiednim dziale a takze poprawnie nazywac tematy[/b]
Ostatnio zmieniony 10 cze 2008, 19:18 przez ZbigNieff, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
a czy ja nie napisałem że "miałem to samo"? mam zwyczaj czytać posty do końca... miałem dokładnie to samo i pomogła tylko kompletna naprawa parownika. miałem pełną sekwencję założoną a ponieważ u ciebie są 4 zawory na cylinder to raczej też taki gaz powinieneś mieć...
najlepiej jeśli podjedziesz do gazownika który powinien najpierw spróbować ustawić gaz na kompie. jeśli nie pomoże to na 100% parownik...
pozdrawiam
najlepiej jeśli podjedziesz do gazownika który powinien najpierw spróbować ustawić gaz na kompie. jeśli nie pomoże to na 100% parownik...
pozdrawiam
Quattro 
RNS-e + Bluetooth Tel Interface
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania

RNS-e + Bluetooth Tel Interface
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania
-
- Forum Audi A6 / A7
Byłem u gościa, podpiął mnie do vaga. Na vagu pokażało że jedna z sond lambda sporadycznie nie pokazywała sygnału, wykasował te błędy i było trochę lepiej, chociaż nie do końca to co powinno być. Dziś chciałem sprawdzić stan świec i przy okazji trafiłem na plastikowy trójnik z którego spadł jeden przewód w parcianym oplocie. przewód ten cały czas zasysa powietrze, i jak go się przytknie to silnik przygasa. Biegnie on gdzieś na przód silnika pod cewkę zapłonową. A tym wyżej wspomnianym trójnikiem łączy się z dwoma innymi przewodami: gumowym który idzie do jakieoś ustrojstwa od gazu i drugim również w oplocie który idzie do innego urządzenia (taka okrągła srebrna puszka) wybaczcie ale nie wiem co to jest mechanikiem nie jestem, jakby kto wiedział co to to proszę o podpowiedź. A wyżej wspomniane przewody były w takim stanie że zachowywały się jak plastelina. Wymieniłem wszystkie (koszt 4 zł za metr, mi wysterczyło 30 cm) i wszystko wróciło do normy. dla lepszego zobrazowania wrzucam fotkę zrobioną komórką.
[ Dodano: 2008-07-21, 17:55 ]
trójnik z przewodami
[ Dodano: 2008-07-21, 17:55 ]
trójnik z przewodami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.