Czy orientuje się ktoś co ile serwis Audi wymienia w tym silniku rozrząd, próbuję rozszyfrować książkę przeglądów z tego auta i są wypisane wszystkie silniki oprócz tego .
Ostatni przegląd w ASO w Holandii miał przy przebiegu 186500 aktualnie ma ~220500 (ostatni przegląd miał 06-2011) książka jest po niemiecku co i tak i utrudnia sprawę,
szkoda by było robić rozrząd jak był niedawno robiony.
Czy ewentualnie lepiej pojechać do ASO i z nimi pogadać co kiedy miał robione.
Załączam 2 strony z książki żeby było jasne o co mi chodzi.
[ANK 4.2 340 KM] Rozrząd
[ANK 4.2 340 KM] Rozrząd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
mchmielo, złota zasada - jeżeli nie mamy pewności kiedy był zmieniany rozrząd, to go bezwzględnie zmieniamy. A koszt wymiany jest co najmniej 10-krotnie mniejszy niż remontu - zwłaszcza w tak dużej jednostce 
Nie jest to częsta inwestycja - tym bardziej nie polecam bagatelizowania tego i liczenia na domysły
Â

Nie jest to częsta inwestycja - tym bardziej nie polecam bagatelizowania tego i liczenia na domysły

Â
Macie 100% racji, szczególnie że autko jest zadbane i mam ochotę trochę nim polatać.
Dzięki za pomoc.
Przy okazji podpowiecie mi jakie świeczki najlepiej wstawić auto ma LPG, ten bosch jest ok 0 242 245 571 klik
Dzięki za pomoc.
Przy okazji podpowiecie mi jakie świeczki najlepiej wstawić auto ma LPG, ten bosch jest ok 0 242 245 571 klik
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
mchmielo, ja mam NGK(jakieś tam-nie pamiętam oznaczenia ale takie jak powinno być)i nie narzekam a co do Boscha to raczej nikt już od dawna nie poleca.
Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl