[A6 C5 2.4]Pytanie o łącznik wydechu.
[A6 C5 2.4]Pytanie o łącznik wydechu.
mam pytanie wie ktos jakie zlącze gietkie takie z siatki laczy katalizator z rura wydechową chodzi mi o rozmiary: dlugosc ,srednica .Wypalilo mi ta siatke ale nie wiem co mam kupic pytaja o rozmiar dlugosc i srednica. Wydech Audi A6 Avant 2,4 benzyna. Sa tam takie dwie zlaczki przed katalizatorem ,prosze o info jak ktos juz mial cos z tym i wie jakie to sa zlaczki.
Podrawiam
Nazywaj tematy zgodnie z regulaminem :!:
Pisz powoli i wyraźnie i patrz na błędy!!!
Podrawiam
Nazywaj tematy zgodnie z regulaminem :!:
Pisz powoli i wyraźnie i patrz na błędy!!!
Ostatnio zmieniony 18 sie 2008, 14:22 przez markdania, łącznie zmieniany 4 razy.
marek
-
- Forum Audi A6 / A7
o ile pamiętam to siatka występuje razem z rurą jako część wymienna a nie osobno. Ja w 2.8 wymieniałem 2 szt. o wymiarach 50x120 bo już ktoś kiedyś wymieniał. Jest z tym sporo zabawy. Ja kupiłem cztery flansze i "rozdzieliłem" tą siatkę z resztą rury. Przed siatką op spawałem jedną flansze a do siatki drugą a potem z uszczelka pomiędzy skręciłem. W przyszłości będzie łatwiej o wymiane
-
- Forum Audi A6 / A7
mnie to kosztowało flaszkę za wytoczenie 4 flansz + 20zł za uszczelki + moja robota (z zawodu spawacz). Tak więc nie wiele
Jak chcesz to mam zdjęcia i mogę podesłać Ci na pocztę. Będziesz wiedział jak to wygląda i czy chcesz zrobić taki zabieg u siebie. Dla mnie to jest wygodniejsze bo nawet jakby się przepaliła siatka to godzinka roboty i jest nowa 

-
- Forum Audi A6 / A7
w 2.4 i 2.8 średnica zewnętrzna rury to 50 mm więc musisz kupić o tej średnicy, a co do długości to mechanik powie ile trzeba. Jeżeli łączniki elastyczne (bo tak to się nazywa) były już wymieniane to przy wymianie za każdym razem odcina się kawałek rury ( łącznik jest nasuwany na rurę i ob spawany) i żeby to wyrównać kupuje się dłuższy łącznik.
Czyli po prostu trzeba to rozebrać i zmierzyć jaki łącznik jest potrzebny
Czyli po prostu trzeba to rozebrać i zmierzyć jaki łącznik jest potrzebny

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam i o radę pytam , dziś zjeżdzając z promu uszkodziłem złącze elastyczne to przy katalizatorze i mam pytanie czy z kanału dojdę do śrub łączących kolektor z rurą aby je odkręcić i czy sondę mogę wypiąć z kabelkiem czy muszę ją wykręcić(a jeśli tak to czy jak będę spawał to jej nie uszkodzę?) Z góry dziękuję za wszelką pomoc.