Z racji tego, że nie ma u mnie w okolicy ogarniętego zakładu LPG wziąłem sprawy w swoje ręce. Z racji tego, że moje dotychczasowe wtryski LPG powiedziały dziękuje zakupiłem nowe i zabralem się do pracy. Przy okazji wymieniłem dwie sondy lambda na ori boscha, uszczelkę plastikowego dolotu do przepustnicy, wszystkie filtry od LPG, świece zapłonowe NGK wg katalogu. Po złożeniu wszystkiego do kupy podłączyłem VAGa aby sprawdzić błędy i ku mojemu szczęściu nic nie znalazł :D zrobiłem adaptacje przepustnicy i wszystko ok. Po odpaleniu auta przejażdżka aby zebrać nowe mapy PB. Potem zacząłem stroić LPG i tu okazało się że na LPG mam rozjazd w czasach pomiędzy bankami o jakieś 0,5 ms. Na PB czasy ok ale w VAGu widać, że na gazie korekty krótko terminowe dość równe. Przełączyłem na PB i tu o dziwo jedna z sond pracuje prawie w maksymalnie bogato 15-25%.Co może byc przyczyna takiego zjawiska. Dołączam linki do krótkich logów grup 006, 007, 009. Proszę o pomoc w diagnozie bo nie lubie jak coś mojej niuni dolega.
Log PB
Log LPG
Z góry wielkie dzięki za informacje