Witam. Cos bardzo nieprzyjemnego dzieje mi sie z hamulcami. Otoz dzisiaj po poludniu wsiadlem w auto jak zwykle ruszylem z miejsca aby po klikunastu metrach wychamowac przed skrzyzowaniem. Tutaj nie mila niespodzianka! Pedal miekki, slabe hamowanie!. Podpomowalem troche i na razie jest twardy.
Zaczelo sie nastomiast dziac cos bardzo nieprzyjemnego. Po wcisnieciu hamulca czuc mocne pulsowanie! Pulsuje tak mocno ze przechodzi mi na cala noge. Sprawdzilem VAGiem - 0 bledow. Pulsowanie zostalo
Panowie pomocy nie wiem od czego zaczac.
[A6 C5 2.8Q] Pulsujacy pedal hamulca!!
To ze musiales podmpomowac zeby hamulce zadzialaly nalezycie to albo zapowietrzony uklad hamulcowy albo zuzyta pompa hamulcowa, ktora przepuszcza plyn pomiedzy sekcjami.
Drzenie pedalu hamulca moze byc spowodowane odksztalceniem tarcz hamulcowych, luzem w ukladzie kierowniczym, niewywazeniem kol lub np. zaschnietym blotem przyklejonym do felg od wewnetrznej strony, ktore ciezko usunac podczas rutynowego mycia.
Drzenie pedalu hamulca moze byc spowodowane odksztalceniem tarcz hamulcowych, luzem w ukladzie kierowniczym, niewywazeniem kol lub np. zaschnietym blotem przyklejonym do felg od wewnetrznej strony, ktore ciezko usunac podczas rutynowego mycia.
-
- Forum Audi A6 / A7