[2,8 v6 +LPG] Przy dodawaniu gazu dławi się
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
[2,8 v6 +LPG] Przy dodawaniu gazu dławi się
Witam mam Szostke 2,8 V6 Q z LPG nie wiem na czym polega problem ale na biegu jałowym przymula przy dodawaniu gazu badz nawet strzela w silniku i to wszystko na cieplym silniku, dodam ze na gazie jest lepiej ale tez czasem go przymuli ale nie tj na benzynie nie wiem moze pompa paliwa mi padla bo kiedys mi przez 250 km czasem wyła przy podjazdach i zjazdach 

-
- Forum Audi A6 / A7
Witaj jak dobrze zrozumiałem wrzucasz jedynke dajesz gazu i ci go przymula tak? czy zdarza się mu zgasnąć? jeżeli na gazie jest lepiej ale mimo wszystko zdarza się to samo to pompa paliwa nie ma na to wpływu. Mam ten sam motor i wiem z doświadczenia że czesto gęsto lubi uciekac zapłon na jednym cylindrze co powoduje lekkie falowania nawet na benzynie widoczne. Podłącz sie pod vaga i sprawdź sondy, mozliwe że adaptacja przepustnicy pomoże choc nie powiedziane. Ja bym zaczął od vaga
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Nie nie juz nie mowie na 1 biegu zdarza sie tylko na samym luzie jak stane gdzies i nim gazuje mysle ze na lpg to zalezy od jakosci bo tankowalem na bp i jest oki a wczesniej tania stacja, zatankowalem mu tez 98 z bp i jest lepiej z odpalaniem ale i tak dalej zamula przy gazowaniu go sprawdze cisnienie na pompie paliwa