Witam serdecznie!
Mam prośbę do kolegów z UK. Moje auto (A6C5 1.8T silnik AEB) po uruchomieniu silnika kaszle, krztusi się i silnik pracuje nierówno. Zdarza się że gaśnie. Po przejechaniu dwóch - trzech mil problem znika i silnik pracuje bardzo równomiernie.
Byłem dziś na komputerowej diagnostyce silnika i mechanik powiedział mi że trzeba wymienić przepływomierz i zawór sterujący. Kody błędów to 01262 i 16487. Odradza kupno tanich zamienników na ebay, poleca oryginały lub zamiennniki klasy Bosch lub podobne.
Mam więc zatem prośbę czy ktoś może polecić miejsca gdzie w rozsądnych cenach mogę kupić mass airflow sensor i wastegate bypass regulator valve n75 output.
Jeśli nie znajdę tu pomocy zamówię te części u dealera Audi, wtedy czeka mnie spory wydatek, ale może ktoś zna tani sklep gdzie można te części kupić.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Romek
Mogę jeszcze prosić jakiegoś uzytkownika ETKI o podanie numeru fabrycznego przepływomierza i elektrozaworu ograniczenia ciśnienia doładowania N75?
[ AEB 1.8 150 KM] [Audi a6 c5 1.8T] Prośba o pomoc kolegów z
- 19Maaarcin89
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kup na eBayu części używane i oryginaln. Nie beda napewno takie drogie jak w ASO a jak kupisz w dobrym stanie to napewno pojeździsz dłużej niz na jakis zamiennikach.
Mozesz tez kupic na allegro u sprzedajacego co zgadza sie na wysylke do UK
Ten elektrozawor na allegro orginalny nowy kosztuje 200zl
A przepływomierz zamienik Bosch ok 250zl
Uzywki orginalne kupisz oczywiscie za wiele taniej
Mozesz tez kupic na allegro u sprzedajacego co zgadza sie na wysylke do UK
Ten elektrozawor na allegro orginalny nowy kosztuje 200zl
A przepływomierz zamienik Bosch ok 250zl
Uzywki orginalne kupisz oczywiscie za wiele taniej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Romek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Good afternoon
Regarding your email for parts for your A6
N75 valve 06A906283E £37.07 + VAT
Air mass metre 037906461CX £85.25 with a surcharge of £45.00 Pending return of old unit
If you would like to place the order please cal 01733 384444 and parts can be here Saturday morning
kindest regards
Lee
Takiego dostałem maila z Peterborough Audi. Ceny ustalone na poziomie chrześcijańskim więc zamierzam kupić części u dealera. Podwójna pewność, nowe i oryginalne. Inwestycja powinna się opłacić. Dziękuję Wam za wpisy w temacie i rady.
Pozdrawiam - Romek
Regarding your email for parts for your A6
N75 valve 06A906283E £37.07 + VAT
Air mass metre 037906461CX £85.25 with a surcharge of £45.00 Pending return of old unit
If you would like to place the order please cal 01733 384444 and parts can be here Saturday morning
kindest regards
Lee
Takiego dostałem maila z Peterborough Audi. Ceny ustalone na poziomie chrześcijańskim więc zamierzam kupić części u dealera. Podwójna pewność, nowe i oryginalne. Inwestycja powinna się opłacić. Dziękuję Wam za wpisy w temacie i rady.
Pozdrawiam - Romek