Właścicielem mojej aktualnej s6 c5 jestem od tygodnia, ale już zdążyłem zauważyć coś, co chyba nie powinno się dziać, a przynajmniej nie działo się w żadnej s6 którą jechałem lub posiadałem. Przechodząc do sedna - silnik, gdy się porządnie nagrzeje, załącza wewnętrzny wentylator chłodnicy (chyba tak to się nazywa i działa, co jest normalne). Dodam niżej zdjęcia, żeby było wiadomo, o który chodzi. Problem w tym, że z komory silnika wydobywa się dźwięk szalejącego w niej powietrza, intensywniejszy wraz z obrotami, zanikający gdy się zmniejszają, lecz i tak praktycznie cały czas dominuje wśród wszystkich dźwięków wytwarzanych przez auto. Cała sytuacja nie ma miejsca, gdy silnik jest zimny. Co więcej, powietrze dmucha na wszystkie strony, gdy kręcę silnik z otwartą maską. Silnik nie grzeje się ponad normę i pracuje prawidłowo. Wydaje mi się, że brakuje jakiejś osłony - ewidentnie widać puste zaczepy (na zdjęciach jest tylko jeden, drugi jest po przeciwnej stronie). Jako, że pare takich aut na forum jest, ktoś na pewno wie co to może być lub czy czegoś brakuje. Dodam jeszcze, że jest to pełny lift. Z góry dzięki za pomoc. Jutro spróbuję jeszcze coś nagrać lub zrobić lepsze zdjęcia.
Zdjęcia: