Problem z doładowaniem 1.8T AEB
Problem z doładowaniem 1.8T AEB
Hejka, niestety i problem dosięgnął i moja Audiole. Mianowicie po przekroczeniu 3-3,5 tys obrotów auto dostaje jakby blokady, krztusi się, nie równo chodzi silnik, rozłącza mi pompe paliwa. VAG nie wskazuje żadnych błędów, wymieniłem N75, zawór podciśnienia DV, węże podciśnienia posprawdzane, wczoraj nawet wymieniłem świece na BERU. Silnk 1.8 T AEB, gdzie dalej szukać problemu? Moja sugestia zaczyna kierować sie w strone katalizatora, nie wiem czy słusznie. Dodam że problem pojawił się nagle podczas jazdy. Początkowo wywaliło błąd na N75 dlatego zostął zmieniony na zamiennik a okazało się że kabelek we wtyczce padł.
Przepływka odpinana, i praktycznie żadnej różnicy
Ponadto wynmienione:
- cała odma
- węze podciśnienia turbiny
- zawór n75
- zawór podciśnienia turbiny (grzybek)
- nowe świece BERU
Dzisiaj dobrąłem sie do kata i musze stwierdzic że jakieś tam lekkie światło jest widoczne jak wsadziłem żarówkę do srodka kata ale to takie naprawde nikłe światło, ogólnie katalizator na wlocie i wylocie czysty.
Machnałem sobie przejażdżke na rozszczelnionym wydechy (miedzy turbo a katem) i przyznam że juz nie miałem tego odcięcia przy 3 tys, jedynie ponad 4 tysle troche nie rowno szlo ale to pewnie już przez to ze spaliny nie mialy dobrego przelotu
Ponadto wynmienione:
- cała odma
- węze podciśnienia turbiny
- zawór n75
- zawór podciśnienia turbiny (grzybek)
- nowe świece BERU
Dzisiaj dobrąłem sie do kata i musze stwierdzic że jakieś tam lekkie światło jest widoczne jak wsadziłem żarówkę do srodka kata ale to takie naprawde nikłe światło, ogólnie katalizator na wlocie i wylocie czysty.
Machnałem sobie przejażdżke na rozszczelnionym wydechy (miedzy turbo a katem) i przyznam że juz nie miałem tego odcięcia przy 3 tys, jedynie ponad 4 tysle troche nie rowno szlo ale to pewnie już przez to ze spaliny nie mialy dobrego przelotu
A6 C5 AEB problem Turbo
Koledzy i kolezanki, niestety moją Audiolkę A6 dotknął niespodziewany problem odnośnie kultury pracy. Stało sie to niespodziewanie podczas jazdy. Problem polega na tym iz po przekroczeniu 3 tys obrotów auto ma problem z jazdą. Brak mocy, nierówna praca silnika. Podczas jazdy do 2 tys obrotów Boost pokazuje do -0,5 do -0,7 gdy juz dodam gazu w okolicach 3 tys obrótw spada do 0. Silnik AEB 1.8T
Wymienione czesci:
katalizator wek, wstawiona przelotówka z kwasiaka
podmieniony już kolejny N75 i na każdym to samo
nowe świece zapłonowe
nowy zawór DV
przewody posprawdzane
Niestety pomysłów już mi brak
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2019-12-08, 09:40 ]
Nie dubluj tematów - skoro problem nie został rozwiązany kontynuuj w tym samym poście w którym zacząłeś.
[ Dodano: 2019-12-08, 22:21 ]
Problemem okazała siewadliwa cewka, która sypała się dopiero po rozgrzaniu i pod obciążeniem, takze temat można zamknąć:)
Wymienione czesci:
katalizator wek, wstawiona przelotówka z kwasiaka
podmieniony już kolejny N75 i na każdym to samo
nowe świece zapłonowe
nowy zawór DV
przewody posprawdzane
Niestety pomysłów już mi brak
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2019-12-08, 09:40 ]
Nie dubluj tematów - skoro problem nie został rozwiązany kontynuuj w tym samym poście w którym zacząłeś.
[ Dodano: 2019-12-08, 22:21 ]
Problemem okazała siewadliwa cewka, która sypała się dopiero po rozgrzaniu i pod obciążeniem, takze temat można zamknąć:)